• Winderig, koud en nat deze zaterdagmorgen, maar dat deert ons nu niet. De zaalcompetitie gaat vandaag van start. De zaalvoetbalschoenen worden aangetrokken en we mogen het vandaag opnemen tegen onze buren Creil en Espel.

Om 07:50 uur staan er aantal ouders en onze kinderen te dauwtrappen bij het MFC. Dit went nooit op zaterdagmorgen 😊. Maar de kinderen hebben er zin in. De laatste wedstrijd was in December en dat is te lang geleden voor ze. De spanning werkt verslavend en ze kijken uit naar de volgende krachtsmeting. Wel nu is het zover, de eerste tegenstander is Creil.

Karsten, Jasper, Bram en Ties mogen beginnen aan de wedstrijd van 15 minuten. De scheidsrechter fluit en de balt rolt weer. Collectief wordt verdedigd en aangevallen, maar helaas moeten we de 1e tegentreffer incasseren 0-1. De jongens stropen de mouwen op en langzaam maar zeker wordt de helft van de tegenstander vaker bezocht. De gelijkmaker kan niet lang op zich laten wachten. Ties draait, kapt en speelt zichzelf vrij. Met een vlammend schot in de bovenhoek wordt de 1-1 op het scorebord gezet. Het spel golft op en neer als Bram het meest attent is bij een klutsbal en Tollebeek op voorsprong zet. 2-1. Creil speelt een thuiswedstrijd met veel supporters aan de lijn. Ze zetten aan en scoren de gelijkmaker. 2-2. Tijd om te wisselen. Wout, Henri, Jacob en Sem mogen het de 2e helft van de wedstrijd laten zien. Tot op het bot gemotiveerd komen ze het veld in. Na een vloeiende aanval weet Wout bekwaam af te ronden, 3-2. Tollebeek staat weer voor. Sem doet ook een duit in het zakje en na een rush op de rechterflank weet hij ook het doel te vinden 4-2. Creil doet wat terug 4-3. Kom op jongens! Tollebeek stroopt de mouwen op dringt de tegenstander terug. Het samenspel is om te smullen de vrije man wordt steeds gezocht en de tegenstander begint moe te worden. Het valt gewoonweg niet te belopen voor ze. Na weer een vloeiende aanval scoort Sem de 5-3. Ondertussen ontwikkelen Jacob en Henri zich als spelverdeler en leggen het spel achtereenvolgens van links (Wout) naar rechts (Sem). De tegenstander weet zich geen raad. Wout profiteert hier 2x van en maakt twee doelpunten om het klassenverschil uit te drukken 6-3 en 7-3. Goed gedaan mannen!

De tweede wedstrijd van vandaag is tegen Espel. Altijd lastig te bespelen. Een taaie tegenstander.
    Wout, Henri, Jacob en Sem mogen deze keer beginnen. Ze zijn warm gedraaid want opnieuw spelen ze in het systeem wat tegen Creil zo succesvol bleek te zijn. Even aftasten wat de tegenstander gaat doen, maar toch zelf dicteren. Wout speelt zichzelf vrij, kijkt en slaat toe. 1-0. Het zelfvertrouwen neemt toe. Jacob speelt Henri vrij, die speelt rechts in op Sem. Hij haalt de achterlijn, geeft voor en Wout scoort bij de 2e paal. 2-0, mooie aanval over 4 schijven. De volgende kans dient zich alweer aan en Sem schiet van afstand 3-0. Nu scherp blijven jongens. Espel wil zich niet gewonnen geven en scoort de 3-1. Tollebeek zet aan en Sem reageert het snelst bij een scrimmage bij het doel. 4-1 voor Tollebeek. We wisselen, Karsten, Jasper, Ties en Bram mogen het karwei afmaken. Espel begint van zich af te bijten. 4-2. Geconcentreerd wordt er verdedigd door Karsten en Jasper elke bal wordt de tribune in gejaagd. Ties ruikt zijn kans bij een uitbraak en schiet opnieuw hoog in het doel. Iedereen is kansloos 5-2. Espel wil het publiek vermaken en geeft niet op. Ze worden aangemoedigd door de coach en ouders. Dit sorteert effect 5-3, 5-4. Kom op Tollebeek! De laatste twee minuten breken aan. Bram weet de bal te ontfutselen op het middenveld, passeert een tegenstander en schiet beheerst binnen. 6-4. De klok tikt en het aftellen is begonnen. De spelers roepen het 10, 9, 8 …..0. Yes. Ook de tweede wedstrijd wordt winnend afgesloten. Goed gespeeld jongens. Een dik compliment vandaag!
rfwbs-sliderfwbs-slide