• 25 mei 2019 Nagele-Tollebeek, eindstand 0-4
    Zoals in het vorige verslag al aangegeven, vandaag de slotdag van deze enerverende competitie in de vierde klasse A. Alleen bij puntverlies van Makkum die thuis tegen TOP speelden maakte Tollebeek kans op promotiewedstrijden. En na een kwartier was het al 2-0 voor Makkum en was voor Tollebeek in Nagele duidelijk dat het seizoen ondanks de prima prestaties een beetje zuur eindigt.
    Het veld in Nagele lag er mooi kort gemaaid bij maar door de droogte was het wel wat hard en hobbelig, wat het spel van beide ploegen niet ten goede kwam. De spelers van Nagele en Tollebeek kennen elkaar goed en vechten soms pittige duels uit maar het bleef ook dit keer een faire wedstrijd, waarbij scheidsrechter Pieter Maas uit buurtdorp Espel een makkelijke middag had.
    Tollebeek mistte vandaag centrale verdediger Joost Swart vanwege een lichte blessure en aanvoerder Martin Apperlo vanwege verplichtingen van zijn bedrijf. Daardoor begon Robbie Bartelds weer centraal achterin, samen met Bas Leyten en op de back posities de gebroeders William en Chris van Otterloo. Op de goal zoals gebruikelijk Jasper Nooren en ook reserve keeper Bas Bouma was terug van zijn buitenlandse avontuur en zat weer op de bank. Op het middenveld: Arno Jonkers, Henk Pit en Max van der Reest en de voorste drie dit maal: Lars Sipma, Rik Loman en Marijn Brandsema.
    Voor rust was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waarbij het scorend vermogen van Tollebeek duidelijk beter was dan dat van Nagele. Volgens trainer Evert Tromp was dat dit seizoen het grote probleem bij Nagele. Tollebeek begon weer sterk aan de wedstrijd door in de 4e minuut al te scoren. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Lars Sipma mooi voorgezet bij de 2e paal en daar was onze topscoorder Marijn Brandsema die de bal prachtig diagonaal inkopte, 0-1. Zijn 27e goal van deze competitie waarmee hij zowel topscoorder werd in de 4e klasse A Noord als bij de poldercup trofee. Marijn van harte gefeliciteerd met deze sublieme prestatie.
    Na deze goal was het spelbeeld van weerskanten niet best, mede door het harde veld en was er van goed combinatievoetbal weinig sprake. Nagele had ook een paar goede kansen en keeper Jasper Nooren had nog een uitstekende reflex op een kopbal van dichtbij. In de 39e minuut zelfs een kopbal op de lat van Gert Jan Hulsman, maar het geluk en het scorend vermogen zat Nagele ook vandaag niet mee. Vlak voor rust valt dan de beslissing na een snel uitgevoerde counter van Tollebeek en de bal via Marijn bij Lars Sipma terecht komt en deze met een mooie voetbeweging Rik Loman op snelheid in de diepte wegstuurt en Rik alleen voor keeper Jos van de Vlekkert geen fout maakt 0-2. Dit was tevens de ruststand.
    Na rust speelde Tollebeek iets beter combinatie spel maar Nagele bleef bij vlagen ook dreigend. Opvallend was het goede spel van laatste man Sander Koene van Nagele die op een rustige manier met technisch prima voetbal de verdediging leidde en met zijn strakke lange bal de voorwaartsen goed wist te bedienen. Lars Sipma kreeg in de 47e minuut nog een prima kans op een voorzet van Rik Loman, maar Jos van de Vlekkert redde bekwaam. Circa 10 minuten later kreeg Nagele uit een scrimmage ook nog een enorme kans, maar Max van der Reest wist ten finale het schot te blokkeren, tot teleurstelling van alle Nagele fans. In de 60e minuut kwam Noah van der Reest in het veld voor de licht geblesseerde Arno Jonkers. Noah ging centraal in de verdediging spelen en Robbie Bartelds nam zijn vaste plek op het middenveld weer in. Halverwege de 2e helft kreeg Gert Jan Hulsman een publiekswissel en bloemen omdat hij definitief stopt met voetballen in de hoofdmacht van Nagele. Die eer viel vlak voor tijd ook Jos van de Vlekkert en Bart Prins te beurt. Bart omdat hij gaat voetballen in zijn woonplaats Westenholte en Jos omdat hij ook een treetje klager zijn loopbaan wil afsluiten. In de 70e minuut weer een kopbal van Nagele ook nu zonder succes.

In de 80e minuut viel de wedstrijd definitief in het slot toen een prachtige Tollebeek aanval via Marijn, Rik en Lars werd teruggelegd op randje 16, en Henk Pit de bal strak in de hoek schoot 0-3. In de slotfase werd de goed spelende Henk Pit nog vervangen door Germaine Schouten. In de 85e minuut het toetje op de taart, een snelle aanval opgezet door Robbie Bartelds op Lars Sipma die de bal strak voorgaf op Rik Loman die dit klusje rustig klaarde en hiermee zijn tweede goal van de middag maakte 0-4, en hiermee ook op een zeer respectabele 21 treffers in deze competitie komt. In de slotfase nog een vrije trap op 25 meter die door de vertrekkende Lars Sipma hard op de lat werd gepegeld, helaas voor hem en Tollebeek geen treffer. De Eindstand was 0-4. Maar door de uitslagen op de andere velden is Tollebeek ondanks de derde plaats in de eindrangschikking, uitgespeeld. Na afloop van de wedstrijd waren er bij beide elftallen speeches en bloemen voor de vertrekkende spelers. Wij wensen Nagele volgend seizoen veel succes in de 5e klasse. Bij Tollebeek deed assistent coach Renee Buysse het woord namens het bestuur en hij bedankte achtereenvolgens Robbie Bartelds, die wil het wat rustiger aandoen, Lars Sipma, die gaat samen met zijn broer in Emmeloord voetballen. Leider Richard van der Steege en vertrekkend coach Gert Vosjan. Beide laatsten hebben zich uitstekend van hun taak gekweten en onder Gert is Tollebeek echt gegroeid als voetballend team. Heel jammer dat het prima spel niet is geëindigd in promotie wedstrijden. Ook de harde kern van de supporters van Tollebeek heeft dit seizoen genoten wat later nog op een passende wijze zal worden afgesloten.

Verslag: Bert Apperlo
    Welllicht tot volgend seizoen.