• De dag begon vandaag met de teamfoto’s, complimenten aan Erika v/d Reest en fotograaf Peter Joustra, het was al met al nog een behoorlijke klus om de mannen in het gareel te krijgen.

  Waar wij voor vandaag een aantal spelers moesten missen wegens blessures waren er ook een aantal die weer fit aan de wedstrijd konden beginnen. Jorn Dekkers is weer helemaal fit en Luuk Boons kon met al zijn ervaring en loopvermogen ook weer fit aan de wedstrijd beginnen. Noah van de Reest is helaas voor twee wedstrijden geschorst voor zijn omstreden rode kaart van vorige week. Aan de basis verschenen vandaag: Arend Boers, Chris van Otterloo, Max van de Reest, Jorn Dekkers, Bas Leijten, Arno Jonkers, Luuk Boons (LB7), Rick Weerstand, Justin Visscher, Marijn Brandsema, en Rik Loman. De altijd belangrijke wissels voor vandaag: William van Otterloo, Willem Hulsebosch en vedette Albert Visscher.

  De wedstrijd van vandaag was te volgen op de livestream via Youtube met commentaar van onze voorzitter Dick Hulsebosch. Via deze weg kon onze trouwe aanhang toch de wedstrijd zien.

  Over de wedstrijd gesproken. Een bewolkte dag vandaag op het sportpark van VV Tollebeek. Tollebeek moest deze dag aantreden tegen Franeker een ploeg waar vorig seizoen met 2-1 van verloren werd. Tollebeek had zijn beide wedstrijden van dit seizoen gewonnen waar Franeker drie punten uit twee wedstrijden had.

  Franeker trapt af en Tollebeek zet druk naar voren, gelijk word het spelbeeld duidelijk. Franeker hanteert voornamelijk de lange bal, de centrale verdediger geeft de bal vaak lang op de vlugge linksbuiten, een zware klus vandaag voor Arno Jonkers. Op het middenveld worden vaak duwtjes in de rug gegeven door spelers van Franeker om zo Tollebeek uit zijn spel te houden. Het is voornamelijk Franeker die de bal heeft, in de achtste minuut gelijk een grote kans voor Franeker, na een korte combinatie schiet de rechtsbuiten net voorlangs. Een paar minuten later is het Justin Visscher met een knappe actie aan de zijlijn, helaas is de pass naar Marijn net niet goed waardoor er net geen kans ontstaat. Franeker schiet de bal weer lang, Tollebeek kan deze bal niet goed verwerken, de spits van Franeker neemt de bal handig mee en schiet hem onhoudbaar in de verre hoek, 0-1. Er lijkt in deze fase van de wedstrijd wat scherpte aan de kant van Tollebeek te ontbreken, wat resulteert in weer een goede kans van Franeker, de linksbuiten ontvangt de bal, komt snel naar binnen maar wordt nu in een 1 op 1 situatie gestopt door Jorn Dekkers die goed ingrijpt, een corner. De corner word genomen en richting de verre hoek gekopt, Justin Visscher is alert en haalt de bal knap van de lijn.

  We zijn inmiddels bij de 25ste minuut beland, Jorn Dekkers heeft de bal achterin en geeft een goede bal op Marijn, Marijn houd een aantal verdedigers bezig en verdiend knap een vrije trap, helaas verdwijnt deze in de opspringende muur. Even later is het Rick Weerstand die knap zijn duel op het middenveld wint en vlot drie man uit weet te spelen, helaas weet Tollebeek hier in de combinatie geen vervolg aan te geven. De laatste man van Franeker ontvangt de bal en kiest gelijk weer voor de lange bal naar de linksbuiten die handig naar binnen kapt, nog een verdediger uitspeelt en de bal hard richting de bovenhoek schiet, Arend reageert hierop met een wereldredding en ook de corner die hierop volgt stompt Arend overtuigend zijn zestien meter gebied uit. De kansen zijn voornamelijk voor Franeker maar dan komt Tollebeek er een keer goed uit en word er aan de zijlijn een overtreding gemaakt door een verdediger van Franeker, Rick Weerstand neemt de vrije trap en deze is perfect, Marijn reageert goed, torent boven de verdediging uit en kopt de bal tegendraads in de bovenhoek. 1-1. Vrijwel gelijk na de gelijkmaker valt Franeker aan en steekt de bal bij de verdediging binnendoor waardoor de rechtsbuiten naar binnen kan komen dribbelen en eenvoudig in de korte hoek kan afwerken. 1-2. Net voor rust is er een knappe combinatie tussen Rick Weerstand en Jorn Dekkers, die speelt Marijn in, Marijn stuurt Chris van Otterloo richting de achterlijn, Chris trekt de bal goed voor bij de eerste paal. Helaas kan Marijn net niet afwerken en schuift de bal voorlangs. Rust. Na de rust veranderd er eigenlijk weinig aan het spelbeeld, Franeker valt aan en Tollebeek doet sporadisch wat terug in de tegenstoot. In de 48ste minuut is het de balvaste spits van Franeker die de bal in de 16 ontvangt, hem knap bij zich houd, wegdraait en neergelegd wordt. Strafschop. De strafschop word benut door Franeker.

  1-3. Twee minuten later krijgt na een aanval van Franeker Arend de bal in zijn handen, hij ziet een kansrijke situatie voorin ontstaan en trapt gelijk de bal diep, de bal valt over de laatste linie, de keeper komt uit en Rik Loman kopt de bal slim over hem heen. 2-3. Even later een identieke situatie, Arend stuurt Rik weg, deze keer kan Rik helaas net niet afronden. Dan gaat Franeker er weer met de bal vandoor, de rechtsbuiten wordt weggestuurd net voordat hij kan schieten grijpt Chris van Otterloo goed in. Max van de Reest speelt Rik Loman dwars door de as goed in, Rik stuurt Justin weg, die weet het net niet te vinden door goed ingrijpen van de keeper. In de 68ste minuut maakt Arend een overtreding waar hij een gele kaart voor krijgt, de vrije trap verdwijnt net naast het doel van Tollebeek. In de 70ste minuut een wissel, Willem Hulsebosch komt voor Justin Visscher en in de 76ste minuut komt Albert Visscher voor Bas Leijten. In de 77ste minuut komt Chris op links goed door, krijgt de bal bij Albert Visscher, die schiet snel maar helaas naast het doel, wellicht had Albert de bal hier beter af kunnen geven. Even later is het Willem Hulsebosch met een sterke actie op de rechter flank, hij gaat de combinatie aan met Marijn Brandsema, Willem haalt hier nog een corner uit maar helaas komt hier niks uit. De laatste paar minuten is voornamelijk Tollebeek aan de bal en op zoek naar de gelijkmaker. Franeker weet nog wat minuten mee te sprokkelen door slimmigheden van de spelers. Tollebeek geeft nog goed gas, maar weet eigenlijk geen grote kansen meer te creëren, in de tegenstoot krijgt Franeker nog een grote kans op de 2-4 maar Arend weet zoals wel vaker vandaag knap redding te brengen. Eindstand blijft helaas 2-3 voor Franeker en daarmee ook het eerste puntverlies voor Tollebeek.