• Dinsdag 9 januari begon het eerste weer met haar 1e training na de winterstop. Het heeft een maand om zich voor te bereiden op de tweede gedeelte van de competitie. Het mag op zaterdag 10 februari meteen aantreden tegen de nog ongeslagen koploper SVM Marknesse. Meteen een zware tegenstander, reden genoeg dus om een goede voorbereiding te hebben.

Na een weekje trainen werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen CVVO 2. Tollebeek speelt dit keer in een 4-4-2 opstelling omdat een aantal aanvallers geblesseerd zijn, ook is Rik Loman voor langere tijd afwezig door stage in het buitenland. Tollebeek begon goed aan de wedstrijd en kreeg een paar kleine kansen. Na een kwartier voetballen kwam CVVO ook beter in het spel en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Toch was het Tollebeek die na een half uur op voorsprong kwam. Martin Apperlo kon de bal vanuit een corner binnen tikken omdat hij op de goede plek stond, dit was ook gelijk de ruststand.

Ook de tweede helft ging gelijk op, beide teams hadden leuke aanvallen maar wisten het doel niet te vinden. Na een uur voetballen wist dit keer CVVO vanuit een corner de gelijkmaker te maken. Na de goal was CVVO aan de betere hand en wist ook 7 minuten later op voorsprong te komen, na een goede combinatie door het midden wisten de gasten op 1 ?? 2 te komen. Na deze goal was het de beurt weer aan Tollebeek, in de 78e minuut weet Marijn Brandsema met een mooie actie de achterlijn te halen, met een mooie voorzet wist hij Martin Apperlo te bereiken die de bal feilloos binnen kopte. Na de gelijkmaker hadden beide teams nog grote kansen op de overwinning, maar beide teams wist het net niet meer te vinden. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, beide teams hebben lekker gevoetbald en veel kansen kunnen creëren.

Na een week getraind te hebben werd er op dinsdagavond 23 januari een oefenwedstrijd gespeeld tegen Oudehaske, Tollebeek speelde eerder het seizoen al een bekerwedstrijd tegen Oudehaske, wat toen eindigde in een gelijkspel. De eerste helft had Oudehaske het betere van het spel en creëerde ook de grootste kansen. De organisatie stond niet goed en Tollebeek werd van het kastje naar de muur gestuurd. Toch met een beetje geluk wist Tollebeek de schade te beperken en stond het met de rust maar met 2 ?? 0 achter. De tweede helft was een stuk beter van de kant van Tollebeek, de organisatie stond veel beter en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tollebeek wist steeds de aansluitingstreffer te maken, maar de gelijkmaker bleef steeds uit omdat ook Oudehaske steeds weer wist te scoren. 1 ?? 2 Jordy, 1 ?? 3, 2 ?? 3 Martin, 2 -4, 3 ?? 4 Marijn en 3 ?? 5. Een tweede helft waar Tollebeek verder mee kan, maar dan zal het dit spel de komende weken door moeten zetten.

Op zaterdag 27 januari stond de oefenwedstrijd tegen Woudsend op het programma. Bij Woudsend zit nu de oud hoofdtrainer van Tollebeek Hans Hamersma. De jongens waren zeer gemotiveerd om een goed resultaat te behalen tegen hun oude trainer. En dit was vanaf minuut 1 zichtbaar, Tollebeek ging verder met het goede spel wat ze ook lieten zien in de tweede helft tegen Oudehaske. Het had veel de bal en wist met goed positiespel het spel te domineren. Na een kwartier wist de aanvoerder Jordy Schouten Tollebeek op voorsprong te zetten. Tollebeek bleef goed voetballen en na een half uur wist Tollebeek de score te verdubbelen, Noah van der Reest wist met een mooi afstandsschot de 2 ?? 0 binnen te schieten. In de tweede helft wisten Henk Pit en Max van der Reest het doel ook nog te vinden. Zo won Tollebeek vrij eenvoudig met 4 ?? 0 van Woudsend.

De laatste oefenwedstrijd voordat de competitiewedstrijden weer beginnen was tegen Espel. Ook hier had Tollebeek al in de beker tegen gespeeld en toen met 1 ?? 5 gewonnen. Toch begon Tollebeek niet scherp aan de wedstrijd want Espel kreeg binnen 5 minuten twee goede mogelijkheden. Maar Tollebeek was daarna wakker en was de bovenliggende ploeg. Het kreeg al een aantal goede mogelijkheden maar het vizier stond nog niet op scherp, 8 minuten voor rust wist Tollebeek dan eindelijk te scoren, Een schot van Martin Apperlo werd geblokt door de keeper, de bal kwam bij Jordy Schouten terecht die nogmaals Martin aanspeelde, deze kon vervolgens de bal simpel binnen tikken. Espel reageerde bijna meteen na de 1 ?? 0 want binnen 2 minuten stond de stand alweer gelijk. Na verkeerd opbouwen van Tollebeek onderschepte Espel de bal, deze werd hoog voorgegeven richting de tweede paal, de speler van Espel bedacht zich niet en schoot de bal snoeihard ineens op doel. De tweede helft begon net als de eerste helft, het was weer Espel dat beter uit de kleedkamer kwam en weer een zeer grote kans kreeg. Maar ook na 5 minuten was het weer aan Tollebeek om het spel te maken. Nu duurde het een stuk minder lang om op voorsprong te komen. Na een uurtje spelen wist Henk Pit de 2 -1 te maken en een dikke 10 minuten later ook de 3 ?? 1. Kort voor tijd kreeg Tollebeek nog een penalty die Marijn Brandsema feilloos binnen schoot. Dit werd ook de uitslag 4 ?? 1.

Tollebeek heeft een goede voorbereiding gehad, met een paar mooie oefenwedstrijden, het team heeft stappen gemaakt en dit mogen ze laten zien in de competitie wedstrijd tegen S.V.M. de nog ongeslagen koploper in de 4e klasse A.