• De voortekenen waren gunstig, maar dat het zo’n voetbalfeest zou worden, hadden zelfs de trainers niet verwacht. Afijn, we beginnen bij het begin. Om 8:20 uur verzamelen op de parkeerplaats voor de club. Vandaag de laatste wedstrijd van de regiocup. Mochten ze 3 wedstrijden achter elkaar winnen dan zou er een beloning volgen bij de Mc Donald. De vorige twee wedstrijden werden in winst omgezet, maar vandaag volgde de uitwedstrijd tegen Flevo Boys. Altijd lastig.
    Vandaag hoefden we de jongens niet te motiveren, al stonden de koppies gespannen of de ultieme beloning zou volgen na een vreemd en abnormaal seizoen.
    Vandaag waren we compleet met Sem in het doel, Ties, Karsten en Dorian in de verdediging, Jacob als middenvelder en Wout, Nathon en Bram voorin. Met een graad of 22 en een flauw zonnetje, ideale voetbalomstandigheden.
    Flevo Boys had een ‘professionele’ scheidsrechter op de wedstrijd gezet en elke uitbal van de keeper en de veldspelers werd nauwkeurig beoordeeld en afgefloten, mocht het niet helemaal conform de richtlijnen zijn. Het gevoel bij de jongens werd hierdoor noch versterkt dat het om een ‘echte’ wedstrijd ging. De scheidsrechter blies op zijn fluit en de wedstrijd begon.
    Gelijk werd door Tollebeek de aanval gezocht, maar Emmeloord wist goed te pareren en met twee gevaarlijke buitenspelers af en toe goed door te komen. Echter de toegezegde Happy meals dreven de jongens naar voren. Vandaag kon alles, maar ze gingen niet verliezen! Jacob wist als eerste het net te vinden met een bekeken schot. 0-1. De jongens zochten elkaar op na het doelpunt om elkaar verder op te peppen. Flevo Boys liet echter goed aanvalsspel zien en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Echter de verdediging stond vandaag als een huis. Niet alleen het verdedigen gaat goed, maar ook is er scorend vermogen aanwezig in de laatste linie. Dat bewees Karsten door op rechts goed door te stomen en koelbloedig af te ronden 0-2.
    Wat een luxe op bezoek in Emmeloord. Echter het verhaal was nog maar net begonnen. Ties wist niet lang daarna zowel de 0-3 als de 0-4 op zijn naam te zetten door zijn snelheid te benutten. We zagen de ouderwetse (raket) Ties weer voetballen. Wat een luxe voor de trainers om scorende verdedigers te hebben! Flevo Boys wilde de moed nog niet opgeven en scoorde een tegendoelpunt 1-4. Kwam er nu weer een 2x-knipperen-met-je-ogen fase?
    Nee, de aanvallers lieten het niet zover komen. Vandaag niet! Bram had zijn 5e versnelling weer gevonden en was een plaag voor de verdediging van Flevo Boys. De bal bleef aan zijn voeten kleven en hij wist binnen 10 minuten 3x het net te vinden. Een onvervalste hattrick!
    Met een knap doelpunt tussendoor van onze diepe spits Wout stond de stand inmiddels al op 1-8. De beer was los. De jongens gooiden alle schroom van zich af en combineerden naar hartenlust de Emmeloorders helemaal dol. Ze wisten niet meer waar ze het zoeken moesten. En hadden ze dan een keer balbezit dan gooide Nathon en Karsten er tackles uit waar je u tegen zegt (waarschijnlijk volgen ze het EK voor inspiratie)
    Meer doelpunten konden haast niet uitblijven met dit spel en inderdaad Dorian wist van dichtbij alert te reageren en de bal binnen te tikken. 1-9. Zouden we de tien halen?
    Na een fraaie pass van Nathon, zorgde Jacob voor dubbele cijfers op het bord 1-10. En nog steeds was de wedstrijd niet afgelopen. Emmeloord was murw geslagen en de jongens hadden geen medelijden. Wout wist in de laatste 10 minuten nog 4x het net te vinden. Wat een prestatie! De tegenstanders zien vannacht in hun dromen nog steeds dat blonde koppie om zich heen zeilen. Ook Jacob wist zijn hattrick compleet te maken aan het einde van de wedstrijd met een mooi schot in de hoek. Zodoende kwam er een onwaarschijnlijke eindstand op het scorebord van 1-15.
    Al zingend teruglopend over het sportpark werden de kleedkamers opgezocht waarna we koers zetten richting Lemmer voor een welverdiende beloning. Dit was tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. De jongens zijn gegroeid, zowel persoonlijk als in hun spel en we kijken uit naar het volgende seizoen, maar nu eerste vakantie!