• Zaterdag 20-04-2024 moesten we weer vroeg op pad. Om 07:30 vertrokken we vanuit Tollebeek richting Dronten. Vorige week hebben we toch wel dik verloren van Urk, dus we hebben afgelopen week besloten om niet te gaan trainen, kijken of dit gaat helpen…

    En wederom kan er in een week weer veel veranderen. De dames hadden zo vroeg in de ochtend toch best wel wat praatjes en dit is meestal een positief signaal. We moesten het even zonder kleedkamer moeder doen, maar dat ging ook prima gelukkig. Tijdens de warming up kwam Roos ook aanzetten, die was zowaar jarig en dus mag je dan natuurlijk wat later komen.

    Dronten is altijd een geduchte tegenstander. De afgelopen wedstrijden hebben we dan ook vaak nipt verloren. Na het doorspreken van de opstelling bleek de energie er vanaf te spatten en de wedstrijd ging van start. Vanaf de eerste minuut hadden we de overhand. Dronten kwam er niet aan te pas en wij waren op alle posities dan ook veel scherper. Dit resulteerde dan ook in een verdiende voorsprong. Hiermee werd het krachtsverschil duidelijk en Dronten was zichtbaar overdonderd.

    De tweede helft gingen we op dezelfde voet door. Wederom waren we de bovenliggende partij en Dronten probeerde van alles, maar kwam voorlopig niet aan scoren toe. Wij bleven strijd leveren en zowaar scoorde we nogmaals. We stonden met 2 doelpunten voor en Dronten was nu ook wakker en begon toch wat meer druk te zetten. Dronten heeft een internationaal elftal en hier zitten toch wel wat meiden bij die individuele kwaliteiten hebben. Maar uiteraard is het een teamsport dus alleen is er weinig te beginnen tegen ons. Toch maakten wij helaas een foutje waardoor de bal in ons net verdween. Het was nu dus 1-2 en we lagen behoorlijk onder druk in de laatste 15 minuten. We kregen zelfs nog een vrije trap tegen in de 16. Normaal gesproken zou deze altijd in het doel moeten vliegen, maar door scherp verdedigen konden wij de bal weer ver van ons doel krijgen.

    Er werd afgefloten en we hadden de drie punten in de pocket! Dronten was verslagen en die waren zwaar teleurgesteld. Wij konden met opgeheven hoofd richting Tollebeek. Uiteraard moesten we dit vieren en dit hebben we gedaan door een patatje in de kantine van Tollebeek. Al met al dus een zeer geslaagde vroege ochtend. Trainen blijkt dus niet zo belangrijk te zijn?