• 4 mei 2019 Tollebeek – Boso Sneek Wit Zwart (SWZ) eindstand 4-1
    Deze middag de topper tussen de gedoodverfde kampioen SWZ en Tollebeek dat op de vierde plaats staat. De uitwedstrijd was een 4-4 stand dus SWZ wist dat Tollebeek gevaarlijk was. Voor de voetballers was het prima weer, maar voor het publiek was het frisjes in de Tollebeek Arena, met een kleine 10 graden en een koude bries uit het Noorden. Scheidsrechter van deze middag was mevrouw Brink Kemper die een uitstekende wedstrijd vloot, ze floot strak en hield daarmee de wedstrijd prima onder controle. Overigens was het een faire wedstrijd en werden er nauwelijks gemene overtredingen gemaakt.
    Tollebeek had enkele kleine aanpassingen in de opstelling omdat Henk Pit en Arno Jonkers niet beschikbaar waren. De keus van trainer Gert Vosjan en assistent coach Rene Buijsse viel daardoor op Lars Sipma en Chris van Otterloo voor de back posities. SWZ begon sterk aan de wedstrijd en door goed positiespel had Tollebeek de eerste 10 minuten niets in te brengen, echter het betere spel leverde voor SWZ nauwelijks kansen op, want de achterhoede van Tollebeek onder leiding van Joost Swart stond goed. Vanaf de 12e minuut kwam Tollebeek beter in de wedstrijd en de eerste serieuze kans was voor Robbie Barteld die een doorgekopte bal van Marijn Brandsema te gehaast inschoot waardoor de keeper redding kon brengen. Tollebeek kwam beter in de wedstrijd en creëerde enkele doelkansen. In de 15e minuut was het raak, Tollebeek veroverde de bal op het middenveld en Martin Apperlo gaf meteen een steekpas op de snelle Rik Loman die alleen voor de keeper geen fout maakte en mooi binnen schoot 1-0. SWZ schrok hier kennelijk van en Tollebeek bleef het initiatief houden, dit resulteerde achtereenvolgens in mooie schoten van Rik Loman, Martin Apperlo en Marijn Brandsema, vooralsnog wist de keeper van SWZ deze onschadelijk te maken. In de 19e minuut dreigde hij te capituleren op een bekeken schot van Rick Weerstand, echter de lat bracht redding voor de Sneekers. Even later een kopbal van Max van der Reest, deze ging helaas net over het doel van SWZ. Via counters probeerde SWZ gevaar te stichten voor het Tollebeker doel. Gelukkig was keeper Jasper Nooren attent en redde fraai door met een kopbal buiten de zestien een aanval onschadelijk te maken. In de 35e minuut nog een beste kop kans voor de Sneekers toen een vrije trap van rechts met links mooi voor het doel werd gekruld, gelukkig ging deze bal voor Tollebeek langs de goede kant van de paal. Ruststand 1-0.
    Na rust probeerde SWZ de bakens te verzetten o.a. door de uitstekend spelende links back een linie naar voren te schuiven maar Lars Sipma wist hem echter goed onder controle te houden. Ook stopper Bas Leijten speelde een prima wedstrijd tegen de doorgaans gevaarlijke spits van Sneek. De felle Sneeker herstart resulteerde in een schot op de lat van het Tollebeker doel, na een afgeslagen corner, hier kwam Tollebeek goed weg. Tollebeek bleef ook goed vooruit voetballen en gedoseerd druk zetten waardoor SWZ nauwelijks aan goed voetbal toekwam. In de 50e minuut was het de vandaag ongrijpbare Rik Loman die door de Sneeker defensie sneed, maar zijn schot werd goed gepakt. In de 54e minuut viel de onverwachte 1-1. Door miscommunicatie tussen verdediging en keeper Jasper Nooren kon Sneeker Patrick Veenstra de bal oppikken en in het verlaten doel schieten, een domper voor de Tollebekers. Tollebeek bleef echter het betere van het spel houden en in de 62e minuut was het weer raak, een snelle ingooi van Marijn Brandsema op de diepgaande Martin Apperlo werd door Martin met drie tegenstanders om zich heen mooi terug gelegd op Rik Loman die hard uithaalde van een meter of twaalf, de keeper was kansloos 2-1. SWZ probeerde met opportunistisch voetbal het initiatief weer terug te pakken, dit leverde enkele hachelijke situaties op voor het Tollebeker doel en verdediger Joost Swart moest zelfs op de doellijn ingrijpen om een goal te voorkomen.
    Het laatste kwartier was Tollebeek weer de betere ploeg en Marijn Brandsema zorgde in de 86e minuut met een schot van buiten de zestien voor de bevrijdende 3-1. Lars Sipma werd in de slotfase vanwege een lichte blessure nog vervangen door William van Otterloo. In de 90e minuut viel zelfs de 4-1 toen Marijn Brandsema een mooie pas gaf op Rick Weerstand en deze met een fraaie beweging enkele tegenstanders het bos in stuurde en een afgemeten voorzet gaf aan Rik Loman, die van dichtbij verwoestend uithaalde en daarmee zijn derde van de middag maakte 4-1. Direct hierna vloot de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter voor het eindsignaal. Een terechte overwinning voor Tollebeek, dat moesten ook de teleurgestelde Sneekers toegeven. Door deze overwinning blijft Tollebeek meedoen voor de bovenste plaatsen, ook in de derde periode. Met nog 3 wedstrijden te gaan, zal Tollebeek elke wedstrijd scherp moeten blijven. Volgende week uit tegen Makkum een geduchte tegenstander en rechtstreekse concurrent voor eventuele promotiewedstrijden.