• Zaterdag 9 februari was de dag dat de competitie hervat werd. Net als de eerste wedstrijd van het seizoen werd er ook nu tegen Delfstrahuizen gespeeld, alleen nu in Delfstrahuizen. Tollebeek speelde ter voorbereiding een aantal oefenduels die wisselvallige resultaten opleverde, zo werd er met 2 – 1 verloren van de Knickerbockers 2, maar er werd gewonnen van ‘s-Heerenbroek 1 (8 – 1) en Espel 1 (8 – 0) maar weer verloren van RKO 1 met 2 – 4.
    Tollebeek had voor deze wedstrijd niet de beschikking over de voltallige selectie, er waren een aantal spelers geblesseerd, waardoor 2 JO19-1 spelers op de bank zaten. De opstelling was als volgt: Op doel: Gerben Sieperda, achterin vrnl: William van Otterloo, Bas Leijten, Joost Swart en Chris van Otterloo, op het middenveld: vrnl: Lars Sipma, Robby Bartels, Rick Weerstand en Max van der Reest, voorin: Marijn Brandsema en Rik Loman.
    De wedstrijd begon vrij rustig en beide teams tastte elkaar wat af. Beide teams waren nog zoekende, toch was het Delfstrahuizen die de eerste kans kreeg maar wist het doel nog niet te raken. Het was Rik Loman die de score wist te openen door in de 17e minuut de 0 – 1 te maken, hij draaide knap weg van zijn tegenstander en wist vervolgens de bal hard in het dak van het doel te schieten. Na het doelpunt had Tollebeek de zaken goed voor elkaar en wist
    gemakkelijk gegeven penalty en zo werd het 5 – 1. Rik Loman kreeg nog een zeer grote kans om zijn tweede doelpunt te maken, de ingevallen Rinke Elsma werd diep gestuurd, hij ging alleen op de keeper af maar bleef goed kijken, in plaats van zelf te schieten zag hij dat Rik Loman er nog beter voor stond en schoof de bal opzij. Alleen Rik wist de bal niet in het lege doel te schieten. In de slotfase wist Delfstrahuizen nog twee keer te scoren, zo verloor Tollebeek deze wedstrijd met 7 – 1.
    Waar in Tollebeek nog een zeer mooie zege van 7 – 3 werd behaald op Delfstrahuizen kreeg het vandaag de deksel op de neus door met 7 – 1 te verliezen. Een wedstrijd om snel te vergeten, omdat volgende week alweer de lastige thuiswedstrijd wacht tegen TOP 63.
rfwbs-sliderfwbs-slide