• Ook deze middag waren de weersomstandigheden weer prima, voor het publiek wel een beetje fris maar voor de spelers perfect weer op en een mooi kunstgrasveld in de Tollebeek Arena.
    Tollebeek startte in dezelfde opstelling als in de 2e helft tegen SWZ, waardoor Albert Visscher en Max van der Reest dit seizoen voor het eerst in de basis starten. Tollebeek begon opnieuw furieus, Bas Leyten gaf een mooie cross bal op Marijn Brandsema die in de 4e minuut vanaf randje 16 uithaalde. Zijn schot werd geblokt door een verdediger en veranderde zodanig van richting dat de keeper van Makkum kansloos was. 1-0.
    Maar ook Makkum deelde de nodige speldenprikken uit. In de 9e minuut zag de keeper van Tollebeek er niet goed uit en wist Robbie Bartelds ten kostte van een corner een doelpunt te voorkomen. Deze corner werd tot ieders verbazing bij de eerste paal verlengd en verdween direct in het doel. Zo was het al weer heel snel 1-1. Ook Tollebeek bleef de aanval zoeken en uit een mooie combinatie tussen Marijn Brandsema en Rik Loman wist de laatste alleen voor de keeper te komen, maar deze redde bekwaam. In de 23e minuut wist Makkum weer op voorsprong te komen, een steekbal dwars door het centrum van de Tollebeekse achterhoede werd bekwaam afgemaakt door de spits 1-2. Het spel golfde op en neer en Makkum hanteerde vooral de lange bal en stopper Robby Bartelds vocht verbeten duels uit met de lange no 10 van Makkum. Rond de 25e minuut werd Tollebeek weer gevaarlijk, eerst een kopbal van Max van der Reest en even later een schot van een meter of 20 van Max, de keeper van Makkum wist beide kansen echter onschadelijk te maken. In de 33e minuut viel de verdiende gelijkmaker, het was ook meteen de mooiste goal van de middag. Vanaf de rechterkant van het veld ter hoogte van de middellijn zag Marijn de keeper op de rand 16 staan en met een prachtige schot schoot hij de bal over de keeper in de kruising 2-2. Tollebeek bleef aandringen en na een mooie aanval over links kreeg Albert Visscher een niet te missen kans bij de 2e paal. In plaats van rustig binnen te tikken ramde hij deze bal op de paal, waarmee een super kans verloren ging. Op slag van rust nog een mooie combinatie tussen Max van der Reest en Martin Apperlo wat resulteerde in een schot vanaf 20 meter wat door laatst genoemde naast werd geschoten. Ruststand 2-2.
    Na rust was Tollebeek de ploeg met de meeste kansen ondanks dat het niet goed voetbalde. In de 54e minuut wist Rik Loman opnieuw door te breken, maar ook nu was de keeper de overwinnaar. Ook Lars Sipma werd nog een keer vrijgespeeld door Martin Apperlo, maar ook zijn schot ging naast. In de 65e minuut werd Max van der Reest vervangen door Henk Pit. In de 70e minuut opnieuw een enorme kans voor Albert Visscher toen Marijn vanaf links de bal strak voorgaf in de 5 meter, maar Albert helaas mistte. Tollebeek bleef drukken om de overwinning te forceren, dit had wel tot gevolg dat Makkum via de counter tot enkele gevaarlijke uitvallen kwam, waar het ook zomaar uit had kunnen scoren. De spanning bleef in de wedstrijd en de dominante scheidsrechter die vooral met zichzelf bezig was, gaf twee spelers no 10 en no 7 van Makkum geel, voor aanmerkingen op de leiding. Marijn werd vanwege een lichte blessure nog vervangen door Rick Weerstand. In de slotfase bleef het spel op en neer golven en bij sommige spelers vloeiden de krachten weg door het energie vretende tempo, Tollebeek liet daarbij de meeste mogelijkheden onbenut. In de 90e minuut nog een vrije trap op 25 meter midden voor het doel die helaas door Martin Apperlo over het doel van Makkum werd geschoten. Uit de tegenaanval scoorde Makkum in blessure tijd de winnende treffer 2-3. Een onverdiende en zure nederlaag voor Tollebeek die dit toch wel een beetje over zichzelf afriep door te slordig spel, door soms onnodig de ‘lange bal’ te hanteren en door te weinig te scoren uit de vele kansen.
    Volgende week opnieuw thuis dan tegen QVC uit Stavoren, die vlak boven ons op de 2e plaats staan, dus weer een pittige tegenstander. Hopelijk weet de equipe van Gert Vosjan zich dan te herstellen van deze nederlaag.
rfwbs-sliderfwbs-slide