• Vandaag speelt Tollebeek thuis tegen QVC uit Stavoren, QVC staat op een veilige 6e plaats en Tollebeek inmiddels onder de rode streep en het degradatiespook ligt op de loer. Vanuit Stavoren waren er veel supporters meegereisd om hun plaatselijke trots aan te moedigen en zij zorgden voor een gezellige sfeer rondom het veld en in de kantine. Tollebeek startte in de volgende opstelling. Doel: Bas Bouma, Achter: Arno Jonkers, Bas Leyten, Noah van der Reest en Rick Weerstand. Middenveld: Julian van Slooten, Stan Boons en Max van der Reest. Voor: Marijn Brandsema, Albert Visscher en Rik Loman. Op de bank: Justin Groen en de A junioren Justin Visscher en Sjoerd Hamersma.
    Tollebeek begon niet scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde direct in enkele gevaarlijk aanvallen die veelal via hun linkerkant liepen. Mede doordat onze rechtshalf Julian van Slooten te veel ruimte liet in zijn positie. Dit resulteerde in de 5e minuut in een voorsprong van QVC, via een mooie combinatie vanaf links naar het centrum werd de snelle no 7, Hidde Bajema op randje buitenspel de diepte ingestuurd en ronde beheerst af. De Tollebeker grens die m.i. niet op 1 lijn stond, vlagde niet dus werd het doelpunt geldig verklaard 0-1. Tollebeek liet zich echter niet uit het veld slaan er herpakte zich met enkele mooie aanvallen. Zo werd een doelpunt van Albert Visscher uit de rebound van een vrije trap van Marijn Brandsema afgekeurd vanwege buitenspel van Albert. In de 20e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Een mooie Tollebeker aanval over de rechterkant waarbij Arno Jonkers Rik Loman wegstuurde en deze met een mooie combinatie Albert Visscher vrijspeelde en deze was niet zelfzuchtig en bood Marijn Brandsema een niet te missen kans bij de 2e paal en gelukkig schoot Marijn beheerst raak, stand 1-1. In de 25e minuut weer een snelle counter over rechts waar gelegenheidslinksback Rick Weerstand de snelle Hidde Bajema even kwijt was en deze scoorde opnieuw onder de graaiende handen van doelman Bas Bouma door 1-2. Echter een minuut later was het al weer gelijk. Een corner van Marijn Brandsema werd strak voor het doel gebracht en Max van der Reest zette zijn hoofd tegen de bal, maar met een ultieme poging van een verdediger werd de bal nog uit de doelmond gehaald. Echter de goed opgestelde scheids E. Draaijer constateerde dat de bal de lijn al had gepasseerd 2-2. In de 29e minuut nog een doelpunt van Albert Visscher nadat hij uit de draai via een verdediger de bal in het dak van het doel schoot. Echter ook nu zou Albert buitenspel hebben gestaan en ging het feestje niet door. Even later een beste kans voor QVC en linker aanvaller Wieger Zwaan werd vrijgespeeld op circa 12 meter voor het doel, maar het was doelman Bas Bouma die deze kans met een katachtige redding onschadelijk wist te maken. In de 40e minuut nog een kans voor Albert Visscher nadat Rik Loman hem prima vanaf links bediende, Albert schoot echter van dichtbij tegen de keeper op. Ruststand 2-2.
    Na rust speelde Tollebeek tegen de matige wind in. En was het aan Bas Bouma te danken dat Tollebeek niet op achterstand kwam. In de 47e minuut wist hij een beste kans van Wieger Zwaan te pareren. Het spel golfde op en neer en het publiek van beide teams zat soms met samen geknepen billen naar de wedstrijd te kijken. In de 61e minuut gaf Rik Loman een perfecte steekbal op Albert Visscher die daardoor vrij voor de keeper kwam, hij nam de bal echter niet goed mee waardoor een verdediger redding kon brengen en Albert ook nog licht geblesseerd raakte. Even later werd hij vervangen door A junior Justin Visscher. In de 68e minuut een gele kaart voor de no 10 van QVC Jitse Bron nadat hij flink doortrapte op Arno Jonkers. In de slot fase creƫerden beide ploegen nog enkele kansen, zo kwam Rik Loman nog een keer vrij op de 16 na een mooie combinatie met Marijn Brandsema, maar hij poeierde de bal over het doel. Even later kwam Rik opnieuw vrij voor de keeper na een aanval via het centrum maar hij tikte de bal net naast. In de slotfase werd Julian van Slooten nog een keer weggestuurd op rechts, maar in plaats van de bal direct voor te geven treuzelde hij opnieuw te lang, waardoor ook deze beste kans verloren ging. Ook voor het Tollebeker doel ontstonden kansen, maar keeper Bas Bouma hield zijn doel verder schoon met enkele beste reddingen en was voor mij de man van de wedstrijd. Eindstand 2-2. Door deze uitslag stijgt Tollebeek 1 plaats op de ranglijst tot net boven de rode streep, maar de gevaren zone is nog lang niet verlaten.
    Nu eerst enkele weken geen competitiewedstrijden en op 7 maart uit tegen Foarut uit Menaldum bij Franeker. Hopelijk zijn er dan weer enkele spelers hersteld van hun ernstige blessures, die al zijn ontstaan in de wedstrijd tegen Bolsward begin december.
    Verslag: Bert Apperlo