• Wedstrijdverslag Tollebeek 1

Op zaterdag 25 januari moest Tollebeek de uitwedstrijd naar Oudemirdum in Gaasterland waar het aantrad tegen de plaatselijke trots NOK. eindstand 2-2.

Tollebeek ging met niet al te veel vertrouwen op weg naar deze tegenstander in het mooie Gaasterland. Enerzijds omdat het een uitwedstrijd betrof tegen een ploeg die vorig jaar nog in de derde klasse speelde, anderzijds omdat er de nodige blessures waren, waarbij een aantal basis spelers niet fit genoeg was om te spelen. De geblesseerden op een rijtje: aanvoerder Jordy Schouten, Keeper Jasper Nooren, Max van der Reest, Joost Swart, William van Otterloo, Marijn Brandsema en Martin Apperlo.

Trainer Wim Jonkers moest puzzelen om een goed elftal neer te zetten en dat is hem aardig goed gelukt. Gelukkig waren de oud eerste elftal spelers Robbie Bartelds en Stan Boons weer opgetrommeld om het eerste te versterken. Tevens waren de A junioren Justin Visser en keeper Arend Boers toegevoegd aan de selectie en beiden maakten hun debuut in een competitie wedstrijd voor Tollebeek 1 en speelden allebei een verdienstelijke partij. De opstelling: Doel: Arend Boers, achter: Arno Jonkers, Bas Leyten (aanvoerder), Noah van der Reest en Chris van Otterloo. Midden: Robbie Bartelds, Henk Pit en Stan Boons. Voor: Luuk Boons, Rik Loman en Justin Visser. Op de bank, Rick Weerstand, Jorn Dekkers en Albert Visscher. Tollebeek begon scherp aan de wedstrijd, op het middenveld zaten de jongens er onder leiding van Robbie Bartelds kort bovenop, ook achterin werd er goed verdedigend op de aanvallers van NOK. En de voorste linie gaf gericht en gefaseerd druk op de achterhoede van NOK.

In de 6e minuut al een mooie kans voor Tollebeek, toen gelegenheidsaanvoerder Bas Leyten goed doorzette op het middenveld en aanvaller Rik Loman wegstuurde en deze alleen voor de keeper geen fout maakte en de 0-1 liet aantekenen. Een onverwachte stand, echter zeker terecht vanwege het vertoonde spelbeeld. Tollebeek bleef doorgaan waarbij het soms werd teruggefloten door de warrig leidende scheids, die voor beide partijen soms verrassende beslissingen nam. Het was niet makkelijk voetballen op het glibberige en hobbelige natuurgrasveld. In de 14e minuut een gevaarlijk schot van NOK wat door Arend Boers met moeite en een beetje keepersgeluk onschadelijk kon worden gemaakt. In de 20e minuut weer een mooie aanval van Tollebeek, waarbij Robbie aan de basis stond en Luuk Boons op rechts wegstuurde, Luuk gaf een afgemeten voorzet maar Rik Loman kon de bal net niet goed raken en deze ging dan ook voorlangs. NOK kwam met de schrik vrij. Tollebeek hield de gehele eerst helft een veldoverwicht en NOK wist hier niet veel kansen tegenover te stellen en hanteerde vooral de lange bal, waar de Tollebeker achterhoede een goed antwoord op had. In de 35e minuut kreeg Robbie geel nadat hij op doel schoot en nadat de scheids (on) terecht had afgefloten voor een vermeende overtreding op de kop van de cirkel. Vlak voor rust nog 2 Tollebeker kansen achtereenvolgens voor Stan Boons en Rik Loman, beide schoten gingen net naast. Op slag van rust nog een mooie redding van Arend Boers op een vrije trap van NOK, ruststand 0-1.

Na rust een ontketend NOK wat kennelijk door hun trainer op scherp was gezet. In het eerste kwartier na rust had Tollebeek hier geen goed antwoord op en de druk op het Tollebeker doel nam toe zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. In de 52e minuut werd de bal achterin niet goed weggewerkt en wist de no 8 Gido Brouwer de bal binnen te tikken. 1-1. Rond de 65e minuut werd Luuk Boons gewisseld voor Jorn Dekkers en Jorn kwam in de spits te spelen en Rik Loman van rechts waar hij iets meer ruimte creƫerde. Een mooie aanval over rechts opgezet door Arno en Robbie werd door Rik Loman nog over het vijandelijke doel gerost. Maar een paar minuten later was Arno niet scherp toen de ingevallen links buiten van NOK hem te snel af was en een voorzet afleverde bij de 2e paal en het was opnieuw Gido Brouwer die binnen schoot 2-1. Vanaf de aftrap nam Tollebeek weer het initiatief en de prima spelende Henk Pit gaf een perfecte dieptepass op de snelle Rik Loman en deze poeierde de bal in het dak van het doel. 2-2. In de laatste fase kwam Rick Weerstand nog in het veld voor Justin Visser en Albert Visscher voor de aan zijn hamstring geblesseerd geraakte Henk Pit. In de slot fase kregen beide ploegen nog wat kansen, zo schoot Robbie nog een keer hoog over na een mooie aanval, had Arend nog enkele mooie reddingen en werd een vrije trap van Stan Boons vanaf een meter of 20 in de laatste minuut door de keeper van NOK net uit de kruising getikt. De scorende veranderde echter niet meer, daarmee trok Tollebeek eigenlijk aan het kortste eind aangezien er de eerste helft een behoorlijk veldoverwicht was wat onvoldoende in de score werd uitgedrukt. Eindstand 2-2. Volgende week het hoog geplaatste Waterpoort Boys thuis in het Tollebeker stadion, komt dat allen zien.

Verslag: Bert Apperlo

Fotoalbum zie link: https://www.flickr.com/photos/vvtollebeek/albums/72157712838851701