• Terwijl de meeste mensen zich nog een keer omdraaiden in bed, werden de auto’s op het sportpark van Tollebeek gestart. Het was 08:00 en de tegenstander deze zaterdag was SC Emmeloord JO13-2. Op voorhand beloofde de wedstrijd niet een “nagelbijter” te worden, Tollebeek JO13 verkeerd in goede vorm en de wedstrijden worden tot nu toe met ruime uitslagen gewonnen.
  Terwijl de spelers van Tollebeek nog druk bezig zijn met de warming up staan de spelers van Emmeloord al klaar, snel worden er nog enkele woorden gewisseld en de posities worden ingenomen een schel fluitsignaal klinkt en de wedstrijd is begonnen.

  Dat SC Emmeloord graag de punten op het sportpark in Emmeloord wil houden was duidelijk, de spelers zetten hoog druk en proberen Tollebeek zo min mogelijk ruimte te geven. Zo vroeg in de wedstrijd werden Ruurd, Tim, Mark en Eddie flink op de proef gesteld maar ze hielden zich knap staande. Zo nu en dan kwam Tollebeek er gevaarlijk uit voor de counter maar wist de bal nog niet in het netje te krijgen. De eerste 7 minuten waren inmiddels om en Tollebeek begon meer ruimte te krijgen dat vertaalde zich direct in een aantal grote kansen. De keeper van SC Emmeloord was waarschijnlijk goed uitgeslapen want hij liet zich niet verassen, links, rechts, hij had ze allemaal, tot frustratie van de Tollebekers.
  Het spelbeeld golfde op en neer maar beidde ploegen konden de kansen nog niet verzilveren, Okke verdedigde zijn doel als een tijger, hij ging vandaag ook voor de 0!
  Het was in een gevaarlijke actie van Emmeloord dat Eddie ineens de bal ontfutselde van de aanvaller, zonder na te denken liep hij een paar passen en gaf een diepe bal op Julian.
  Julian stond al even te wachten op de perfecte bal en dit kon hem maar zomaar zijn, hij dook het gat in en kon zo doorlopen naar de goal, de spelers hielden de adem in… het net bolde, de brilstand was weg, 0-1.
  Tot verbazing van zijn eigen team en dat van de tegenstander deed Julian een radslag om zijn doelpunt te vieren, als het voetballen niks wordt zou turnen ook nog kunnen, afijn laten we het op veel talenten houden.
  Nu brak er een fase aan waar Tollebeek 7 a 9 kansen voor de goal zouden krijgen maar helaas verzuimden om de stand op te laten lopen.
  Het fluitsignaal klonk en de kleedkamers werden opgezocht. In de kleedkamer werd het wedstrijdverloop besproken en kwamen de koppies bij elkaar. Met frisse moed begonnen de spelers aan de tweede helft.
  De meeste toeschouwers waren nog bezig om hun plekje op te zoeken toen Klaas het centrum in dribbelde en de bal naar Henrian schoot, deze draaide weg bij zijn tegenstander, deed een paar passen en schoot! Er moesten zaken gedaan worden, raak! Uit het bereik van de keeper in de rechterhoek,0-2 dit was een goed begin. Tollebeek speelde nu bijna voortdurend op de helft van de tegenstander en voerde de druk hoog op.
  Jelle legde aan voor een schot,…mis, Zwier,…mis, William,…mis, Waffie raaa…nee ook mis, maar de derde hing in de lucht. In een actie van Tollebeek was een verdediger van Emmeloord iets te enthousiast en vloerde Henrian, penalty! De bal ging op de stip en vanaf daar in de rechterhoek, 0-3.
  Een paar minuten later maakte Henrian zijn hattrick officieel met een schot over de keeper, 0-4.
  Ondertussen stond Tollebeek goed te voetballen en behield het veldoverwicht, Emmeloord zou nog één keer echt gevaarlijk worden maar Okke wist die bal met z’n teen te keren, deze teen deed na de wedstrijd nog pijn maar goed je moet iets overhebben voor die nul.
  Even later stopte Ruurd een aanvaller af, pakte de bal en gaf hem mee in de loop van Julian, die dribbelde naar voren en kapte de verdediger uit, met z’n rechterbeen draaide hij de bal in de rechter hoek, 0-5.
  Even later stoof Zwier in de blessure tijd nog weg, hij kwam voor de goal en haalde verwoestend uit…baf! De keeper keerde de bal op zijn handschoenen en stootte de bal het veld weer in. Daar maakte William dankbaar gebruik van, 0-6!
  Dit was ook de eindstand, de spelers konden tevreden zijn en de drie punten gingen mee de auto’s in naar Tollebeek op naar volgende week!