• Zaterdag 3 oktober 2020
    Tollebeek JO13-1 – SJO RVLC JO13-2

Vandaag de 2e competitiewedstrijd, thuis tegen combinatie SJO RVLC uit Langweer en Sint Nicolaasga. Vandaag bijzondere wedstrijd, er mocht worden gevoetbald, maar dan zonder publiek en de kantine was dicht. Gelukkig mocht er wel gevoetbald worden en de begeleiders van de teams mochten daar aanwezig bij zijn. Het bestuur van VV Tollebeek had gezorgd voor koffie en thee, wat buiten netjes op een tafel klaar stond.

Zoals de vorige wedstrijden begon Tollebeek gelijk met goed aanvallend voetbal, in de eerste paar minuten ontstonden er al kansen maar helaas werden deze niet benut. In de 5e minuut was het raak voor Maarten, hij schoot de bal vanaf 16 meter raak in de goal. Helaas in de 8e minuut was er een tegengoal doordat er een kleine miscommunicatie was tussen de verdediging en onze doelman.

Tollebeek had wel de overhand, speelde constant aanvallend voetbal, in de 11e minuut was er nog mooie kans voor Maarten na goede balcombinaties tussen Thomas, Matthias en Sven. In de 16e minuut nam Thomas de bal mee links over het veld, hij stond ongeveer 30 meter vanaf de doel van tegenstander, Thomas schoot de bal hoog in de lucht die prachtig daalde in de rechterhoek, toen was het 2-1. Twee minuut later was het helaas weer gelijkspel, RVLC scoorde na het nemen van de corner.
    Thomas kreeg even later nog een kans, maar deze bal belanden op de bovenkant lat. Gelukkig werd het aanvallen beloont in de 25e minuut door Matthias. De aanval begon bij Jan, hij verdedigde uitstekend, hij gaf een paas aan Rick, Rick paasde op Maarten en Maarten gaf een diepe bal op Matthias, hij nam de goed aan en schoot de 3-2 in.
    Na de 3-2 kreeg Jelle een goede bal van Kerach, Jelle kon de bal meenemen en schoot in de 16 meter gebied, de bal ging richting de linker kruising, maar helaas raakte de bal net de bovenlat bij de kruising. Helaas ging deze er niet in, anders was dit wel de mooiste goal geweest.

In de pauze werd de ranja op het veld opgedronken, iedereen kon weer op adem komen, na een goede speech van de trainer ging de 2e helft beginnen. In de 2e helft was Tollebeek nog niet helemaal zichzelf, er waren paar kleine klungel acties, maar in de 33e minuut was er een geslaagde combinatie, Matthias kreeg de bal op rechts, hij gaf mooie voorzet naar Sven en Sven kon daardoor de 4-2 maken. Daarna was er weer een aanval op de linkerkant, Thomas gaf een voorzet op Arie, hij schoot de bal, maar helaas was daar de keeper van RVLC. Tien minuten voor tijd kreeg Thomas de bal en maakte de 5-2. De laatste aanval van Tollebeek was met bijna alle aanvallers en middenvelders, Patrick kreef als laatste de bal en maakte de 6-2, dit was ook de eindstand.
    De spelers van Tollebeek hadden verdiend gewonnen, ze hadden met zn alle goed gewerkt, de verdedigers Rick, Jan en Kerach hadden er voor gezorgd dat onze doelman Bram niet te veel te doen had. Na 2 wedstrijden staat Tollebeek 2e in de competitie net onder Bant. De volgende wedstrijd is uit tegen Heerenveen JO13-3G.