• Afgelopen zaterdag waren de regels voor supporters aangepast vanuit Zeist vanwege het COVID-virus en moest de JO10 afreizen zonder supporters. Tollebeek moest het dus vandaag doen zonder de 12e man. Langs de wegen in ons dorp werden de jongens uitgezwaaid op weg naar de laatste wedstrijd in deze klasse. Het was belangrijk dat deze gewonnen werd want bij de herindeling kon dit het verschil betekenen tussen de 2e of 3e klasse.
    De opdracht van vandaag was dus duidelijk, er moest gewonnen worden. In de warming up werden er nog grappen en grollen gemaakt maar tegen het begin van de wedstrijd stonden de blikken op scherp. Flevo Boys JO10-3 wilde het vandaag beter doen dan de pupillen van 2 weken geleden JO10-4 die 10-4 verloren van Tollebeek de wedstrijd was dus extra geladen. De scheidsrechter liep naar het midden en gebaarde de beidde teams om de posities in te nemen, de wedstrijd kon beginnen.
    De teams waren in de beginfase aan elkaar gewaagd en de strijd ging gelijk op het leek ook wel of Tollebeek een beetje de spanning van zich af moest spelen, de passes en schoten misten net de scherpte die vorige week er wel in zat. Flevo Boys meldde zich voor het doel en het was 2 keer de keeper Okke die een doorgebroken speler de bal voor de voeten weg frutselde.
    Het spel was weer verlegd naar de helft van Flevo Boys en Jelle schoot op doel…ai een rug van de tegenstander stopt de bal, maar als door een wesp gestoken kwam Tim in positie en schoof de bal alsnog binnen, belangrijke openingsgoal op de naam van dit Tollebeker talent. Flevo Boys probeerde de druk te verhogen om een aansluitingstreffer te maken maar liet hierdoor achterin gaten vallen, Jelle gaf een gevaarlijke steekbal door de defensie en Tim liet opnieuw zien wat hij waard is, 0-2. Dit keer schoot hij de bal hoog in het doel.
    De fase hierna oogden beidde teams heel onwennig, passes kwamen niet aan en Tollebeek verzuimde dit keer om de stand te vergroten en de wedstrijd vroeg te beslissen. De doelpogingen scheerden hoog over en de keeper van Flevo Boys mompelde dat hij een ballenjongen nodig had. Maar het was in deze fase erop of eronder voor Tollebeek.
    Zwier stond wissel en vanaf de zijlijn deelde hij dezelfde zorgen als de coach. Maar hij zou wel even zorgen voor verandering, hierin durfde de coach natuurlijk geen weerwoord tegen in te brengen en Zwier kwam binnen de lijnen. Van de zijkant kreeg Zwier de bal aangespeeld en met de buitenkant van de schoen delegeerde hij de bal naar binnen en hij prikte de bal in de verste hoek van een meter of 10, stomverbaasd stond de staf toe te kijken, geweldenaar! Vlak voor de time-out deed Flevo Boys nog iets terug en brachten ze de stand naar 3-1.
    In de time-out klaagden de spelers over de bal die wel erg zacht was en de nodige complottheorieën deden de ronde. De vorige keer toen de JO10-1 op bezoek was werd de bal vanaf de middenlijn in het net geschoten, dat zou vandaag iets moeilijker blijken te zijn.
    Het spel werd hervat en ondanks dat Tollebeek vandaag niet het beste spel liet zien waren ze nu de bovenliggende partij, Henrian dicteerde zoals gewoonlijk het middenveld en liet met een aantal fraaie actie regelmatig de tegenstander in het stof bijten, de coach van Flevo Boys zat al druk bezig om geld van het bestuur te krijgen voor een transfer, de geruchtenmolen geeft echter aan dat er voor dit talent toch 6 nullen op de tafel moeten komen. Henrian liet de keeper nog grabbelen door in 1 keer uit de lucht te schieten onverwacht en de keeper toucheerde hem zelf het doel in.
    William maakte vandaag weer een betere indruk als vorige week en groeit elke wedstrijd nog maar net bij het team maar nu al onmisbaar. Hij bezegelde zijn optreden met een prima doelpunt in de verste hoek, wat een poeier! Stand was inmiddels 1-6.
    Ruurd was vandaag ook weer goed in vorm en vocht achterin als een ware strijder. Menig spits in deze klasse zal blij zijn als Tollebeek JO10-1 in een andere klasse wordt ingedeeld, want het is geen pretje om Ruurd in je nek te hebben hijgen, je komt hem voor je gevoel altijd 2 keer tegen. Onlangs op de training legde hij de coach nog gestrekt met een tackle, een betrouwbare laatste man.
    Okke en Henrian wisselden als keepers en met de frisse energie van Okke strooide hij met gevaarlijke passes, helaas kreeg Tim nog een blessure aan de knie en moest daardoor zijn veld positie inwisselen voor het doel en kon Henrian weer het veld in.
    Flevo Boys kon Tollebeek nog 2 keer pijn doen maar kon in de slotfase niet meer overtuigen. Zodoende werd de slotstand 11-3. Tollebeek JO10-1 gaat ongeslagen de loting in en kijkt dus reikhalzend uit naar de klassering in de volgende competitie.