• SC Emmeloord wint voor de tweede keer op rij 10 dorpentoernooi

25 aug 2018
  • De eindconclusie van vandaag was, net zoals de afgelopen edities, weer hetzelfde: het was weer een leuk en geslaagd toernooi en alles verliep weer op rolletjes.

Dit jaar was de opzet weer wat anders dan de afgelopen jaren, waar normaal gesproken begin juni gevoetbald werd is dit nu verplaatst naar eind augustus. De meeste verenigingen zagen deze dag dan ook als voorbereiden op het komende seizoen, door het spelen van meerdere wedstrijden konden ze verschillende opstellingen en tactieken proberen. De organisatie heeft hier ook rekening mee gehouden en ervoor gezorgd dat alle teams minder minuten hoefden te voetballen.

Het toernooi begon in Tollebeek dit jaar om 9:10 uur, omdat er maar op 1 veld gevoetbald kon worden werden 2 andere poules in Ens gespeeld. Hier konden ze wat later beginnen omdat het speelschema iets anders was. Wij willen Ens dan ook bedanken dat wij voor deze keer konden uitwijken naar hun vereniging.

Door de veranderde opzet konden alleen de nummers 1 in de poules nog kans maken op de titel. In Tollebeek waren dit Bant en Emmeloord en in Ens waren dit Tonego en S.V.M. De winnaars van deze wedstrijden mochten in Tollebeek de finale gaan spreken. S.V.M. wist Tonego te verslaan met 1 - 0. Bant en Emmeloord wisten elkaar in evenwicht te houden en moest de winnaar bekend worden door het nemen van strafschoppen. Emmeloord was hier net wat beter in en wist dit met 5 - 3 te winnen.

De finale werd dus gespeeld tussen S.V.M. en Emmeloord, het leek lang op een gelijkspel af te lopen maar vlak voor tijd wist Emmeloord toch te scoren, hierdoor wisten zij het toernooi voor de tweede keer op rij te winnen.

Er werden ook nog een aantal andere prijzen uitgereikt:

Einduitslag:

1. SC Emmeloord
    2. S.V.M.
    3. Bant
    4. Tonego

Fairplay:              Tonego

Topscoorder:    Emiel de Vries R.K.O.

Beste speler:     Brahim Bandati SC Emmeloord

De organisatie wil alle verenigingen, vrijwilligers en supporters bedanken voor hun aanwezigheid en hopen u volgend jaar weer te zien in Tollebeek.

De foto's gemaakt door Peter Joustra kunt u terugvinden op onze website onder het tabblad foto's -album - 10-dorpentoernooi of rechtstreeks via de link: https://www.flickr.com/photos/vvtollebeek/albums/72157670570742817

10 dorpentoernooi commissie