• Na de slechte wedstrijd van vorige week waren de Tollebeker Boys er in hun eigen Arena op gebrand om iets recht te zetten. Dit keer zonder hoofdtrainer Gert Vosjan die genoot van een welverdiende vakantie. Het team stond onder leiding van Assistent trainer Renee Buijsse en oud aanvoerder Jordy Schouten samen met leider Richard van der Steege.
    Behalve de gebroeders Van Otterloo die normaal de back posities invullen, de geblesseerde aanvaller Albert Visscher en keeper Jasper Nooren was het elftal weer redelijk compleet. Ook aanvoerder Martin Apperlo was weer hersteld van zijn blessure en kon samen met Robbie Bartelds weer de belangrijke tandem op het middenveld vorm geven.
    Op de backposities nu Arno Jonkers en Rick Weerstand die beiden een prima wedstrijd speelden. Tollebeek begon weer furieus en na 3 minuten lag de bal al achter de TOP goalie. Rik Loman kaatste de bal in de middencirkel terug op Marijn Brandsema en deze knalde de bal in één keer over de keeper die op randje 16 stond. Een prachtig doelpunt en de opmaat voor een welverdiende zege. Tollebeek bleef de druk erop houden met de linies kort op elkaar, dit resulteerde in de 14e minuut in een kopbal van Max van der Reest na een vrijetrap van Robbie Bartelds. Een minuut later een beste kans voor TOP toen de no 3 met een geweldig crosspass, verzonden met zijn linker, de rechterspits in één keer vrij zette voor keeper Gerben Sieperda, maar Gerben gooide zijn hele lijf voor de aanstormende aanvaller en redde bekwaam, een belangrijk moment in de wedstrijd.
    Tollebeek bleef gevaarlijk via mooi combinatie voetbal waarbij met name Rik Loman een aantal keren ongrijpbaar bleek en alleen ten koste van overtredingen kon worden gestopt. De scheids had hier over het algemeen goed het oog in. In de 17e minuut viel de 2-0, door goed druk op de bal werd er door de rechtsback foutief teruggespeeld en was Marijn attent om de bal over te nemen en hij schoot deze hard en zuiver langs de keeper. Een minuut of 5 later werd het zelfs 3-0 na opnieuw een mooie combinatie op het middenveld, was het Martin Apperlo die een perfecte diepte pass op Marijn gaf en ook deze kans maakte Marijn beheerst af, 3-0 in de 23e minuut. Voor het talrijke thuispubliek was het genieten mede door het heerlijke lentezonnetje. Even later een terechte gele kaart voor de no 15 van TOP na zijn zoveelste overtreding, een moment later werd Rik Loman nog steviger onderuit gerost maar nu bleef de gele kaart in de binnenzak van de scheids. Tollebeek bleef doorgaan en het werd zelfs 4-0 toen Martin Apperlo na een ingooi in de hoek van de zestien tegen de achterlijn onnodig maar hard onderuit werd geduwd. De scheids wees direct resoluut naar de stip en na enig treuzelen van de keeper van Top, wat hem geel opleverde, maakt Marijn zijn vierde goal van deze middag en is hiermee meteen topscoorder in de 4e klasse A Noord. Vlak voor rust nog een vrije trap op 20 meter nadat Rik Loman was gevloerd. Martin Apperlo krulde de bal mooi over de muur maar de bal zat niet ver genoeg in de hoek en de keeper redde bekwaam. Ruststand 4-0.
    Na de rust wilde Tollebeek de gelederen gesloten houden, dit lukte goed en TOP wist ondanks enkele wissels niet echt gevaarlijk te worden. En TOP was behoorlijk wat overtredingen nodig om de aanvalsmachine van Tollebeek te ontregelen. In de 56e minuut moest stopper Bas Leyten licht geblesseerd het veld verlaten, voor hem in de plaats kwam jeugdspeler Justin Groen in het veld. In de 66e minuut nog een mooie redding van Gerben Sieperda op een afstandsschot van de no 3 van TOP. In het laatste kwartier was het weer Tollebeek wat de wedstrijd domineerde. Henk Pit gaf nog een mooie dieptepas op Marijn, maar dit keer redde de keeper bekwaam. Robbie Bartelds schoot nog een keer op doel, maar het schot had te weinig kracht even later pakte Robbie ook nog geel voor een licht vergrijp. Ronde de 80e minuut viel de 5-0 na sterk doorzetten van Robbie gaf hij de bal op een presenteerblaadje aan Rik Loman en Rik scoorde beheerst. Lars Sipma kwam in het veld voor Max van der Reest en Marijn kreeg een publiekswissel en werd vervangen door jeugdspeler Rinke Elsma. In de blessure tijd maakte TOP de eretreffer, een voorzet van de rechterkant werd door de complete Tollebeek achterhoede niet goed verdedigd en ‘das fantoom’ Atze Atsma scoorde de 5-1. Meteen vloot de scheidsrechter voor de laatste keer.
    Tollebeek kan terugzien op een prima prestatie en mag over 3 weken afreizen naar Stavoren om de nieuwe koploper van 4A Noord, QVC te bestrijden en wat punten af te snoepen. Met dezelfde wedstrijdinstelling als vandaag behoort dat zeker tot de mogelijkheden.