• Na een welverdiend weekendje rust was het tijd voor een nieuwe fase in de competitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen....
  Er was 1 ploeg jammer genoeg (ahum) verdwenen uit de competitie en 2 andere ploegen, USV en Wolvega, waren er voor in de plek gekomen.
  En tegen laatstgenoemde mochten we vandaag dus aantreden als start van de nieuwe fase.
  Wolvega had in de vorige competitie maar 1 punt gehaald, maar zoals een wijs man ooit eens zei \"1 punt is het begin van een titel\" ...
  Dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.
  Na een week waarin er sprake was om een replica van de ark van noach in de achtertuin te bouwen was het zowaar droog...Maar zoals ook eens een wijs man zei ... \"De meeste regen valt naast je\" , dus dat mocht ook geen belemmering zijn.
  Een voor een druppelden de speelsters binnen waarbij bij sommigen de geuren van de kleren verraden dat ze hun voorbereiding op deze wedstrijd nou niet echt gisteren thuis op de bank voor de sound of music gedaan hadden. Gelukkig waren er ook een paar bij die hun avond gevuld hadden met een heuse wijnproeverij... al heb ik nog altijd niet gehoord welke wijnen ze hebben mogen proeven...
  Maar ja, zoals een wijs man ook eens zei \"een koe moet niet vergeten dat die vroeger ook een kalf was\"....
  Enfin de wedstrijd dus.
  We hadden afgesproken dat we gelijk fel er op zouden gaan en vooral de trainingsarbeid van de 2 weken ervoor nu eens zouden omzetten in daden op het veld.
  Na 2 minuten had het gelijk al 1-0 moeten staan maar Denise had haar vizier iets te hoog afgesteld waardoor deze kans verloren ging. Maar het bleef kansen regenen voor Tollebeek, Wolvega kwam er haast niet meer uit en probeerde met man en macht Merit, Maaike en Vera van het doel weg te houden.
  Lieke en Kristy kwamen na een kwartier Sanne T en Maaike vervangen (we wisselen dus constant door) om weer even nieuwe impuls te geven aan het elftal wat dus even later resulteerde in een prachtige aanval waarin Lieke haar snelheid volop benutte door de achterlijn te bereiken en voor te geven waar Merit slim voor haar man kwam en beheerst in kon tikken.
  Dit bleek toch wel een tik voor Wolvega te zijn ... Tollebeek rook bloed en tikte ze de moeder, zoals ooit eens een wijs man zei....
  Meer en meer kansen en het was wachten op het volgende doelpunt.
  Niet veel later was het Denise die een hoekschop mocht nemen en een moderne variant had bedacht. Je neemt de hoekschop en je krijgt de bal terug van Wolvega die de 1e paal verdedigd, dan schiet je zo hard op doel waarbij je weer een verdediger raakt die weer zo netjes is om hem terug te geven en dan besluit je toch maar de bal geplaatst in de verre hoek te plaatsen. Heel effectief dus! en 2-0 dus voor Tollebeek. Hierna kreeg Lieke het op haar heupen en werd na een knappe combinatie in staat gesteld om alleen op de keeper aan te gaan en de bal er dus in te schuiven. 3-0
  Merit scoorde na een prachtige individuele actie hierna nog de 4-0 en dat werd toch teveel voor de keeper van Wolvega die het niet meer kon aanzien en horen en besloot haar doel te verlaten om haar handschoenen aan de wel bekende wilgen te hangen. Consternatie alom, want je kunt wel kritiek gaan leveren op je eigen keeper maar daar heb je nog geen nieuwe keeper mee. En deze keeper had trouwens een paar prachtige reddingen op doelpogingen van ons dus daar lag het zowiezo niet aan.
  De scheidsrechter (ook wel verstandige Karel in de wandelgangen genoemd) besloot zijn wijsheid te gebruiken en na 44 minuten maar een eind aan de eerste helft te fluiten en zodoende Wolvega in staat kon stellen om de ploeg bij elkaar te houden.
  De 2e helft begon gelukkig weer met alle speelsters van Wolvega al stonden niet alle kopjes in dezelfde richting...
  Wederom weer een zelfverzekerd Tollebeek, al was het samenspel niet zoals de 1e helft maar dat mocht de pret niet drukken.
  Maaike had nogmeerdere keren de kans nog om de score hoger uit laten vallen , Kristy demonstreerde keer op keer dat ze zowel met links als met rechts net zo goed is en Vera bleef continue de combinatie zoeken om andere spelers de mogelijkheid te bieden om ook te kunnen scoren. Lieke besloot dan toch maar om de score uit te bouwen naar 5-0 na weer een goede actie.
  De verdediging met Lotte, Esther, Anouk en Sanne T stond wederom als een huis en als dit zo mag doorgaan kan dit een hele interessante 2e fase worden! En hoe zit het met de keeper eigenlijk? Nou ja een wijs man heeft ooit gezegd dat je nieuwe keeperhandschoenen de eerste wedstrijd niet smerig mag maken, en daar heeft Lysanne goed naar geluisterd :)
  een prachtige wedstrijd dus met een team waar Tollebeek nog heel veel plezier aan zal beleven. En wat nog het mooiste voor ons als leiders/trainers is dat je de energie die je in de trainingen steekt terug ziet komen op het veld.
  En ik zeg het weer, als je nu dit stukje leest en je hebt zin om bij dit team te komen, meld je aan ! of laat het een van de dames weten!... Want zoals een wijs man ooit eens zei \"Als Esther volgend jaar stage gaat lopen in het buitenland hebben we nog maar 1 wissel\"

  groeten Bram en
  Arno