• MO13-1

Een mooie afsluiting van een prachtig seizoen.

MO13-1 kan terug kijken op een prachtig seizoen. In het najaar werden de meiden kampioen. Het voorjaar levert een verdienstelijke tweede plaats op.
    Ze hebben het tiendorpentoernooi gewonnen.

Als kers op de taart speelden de meiden de district bekerfinale in Zuidwolde. In de ochtend zorgde de jo8-1 daar al voor de eerste feestvreugde. Een unieke prestatie. Proficiat. In de middag wilden de meiden dit graag ook bereiken. Om 13:45 vertrekt een stoet met auto’s richting Zuidwolde.
    Eenmaal aangekomen kan de voorbereiding beginnen. De eerste wedstrijd moet gespeeld worden tegen Irnsum. De vele supporters laten zich flink horen.

Irnsum wordt goed onder druk gezet. De keeper van Irnsum keert telkens de vele doelpogingen, maar een strak genomen corner van Maaike zorgt voor paniek bij de tegenstander. Dit resulteert in een eigen doelpunt van Irnsum. Drie minuten later maakt Merit de 2-0. In de tweede helft is Tollebeek de betere ploeg, maar zolang ze niet scoren moeten ze blijven oppassen. Het wordt nog even spannend wanneer Irnsum scoort. Uiteindelijk blijft het 2-1.

De tweede tegenstander Tzummarum komt niet opdagen. Dit betekent voor de meiden een automatische zege op deze wedstrijd. De laatste wedstrijd moet tegen angstgegner Mulier. In competitie is deze tegenstander twee keer te sterk. De meiden werken keihard maar er is geen doorkomen aan. Mulier verdedigt goed en heeft voorin twee snelle aanvallers. Mulier wint deze wedstrijd dan uiteindelijk terecht met 2-0. Het eindresultaat is een tweede plek. Een prachtig resultaat.
    Na afloop zijn we met z’n allen nog even bij de MC Donalds langs geweest om het seizoen op een goede manier af te sluiten.

Meiden, het was een topseizoen!