• Verslag najaarscompetitie JO7-1 Tollebeek

Voor JO7 zitten de eerste twee competitierondes erop. De competitie voor JO7 bestaat uit 4 wedstrijddagen waarop telkens 3 of 4 wedstrijden gespeeld worden van 15 minuten. We zijn dit najaar in Luttelgeest, Nagele, Emmeloord, Creil en natuurlijk Tollebeek geweest.
    Een compliment voor alle ploegen die ingedeeld waren in de competitie. Het is nieuw voor de kinderen om in competitieverband te gaan voetballen en we zien veel enthousiasme op het veld.
    Het niveau van de ploegen ontloopt elkaar niet veel. De kinderen zijn elkaar gewaagd. We spelen 4 tegen 4 of 5 tegen 5 op een klein veld zonder keeper en daardoor heeft iedereen dezelfde kansen en blijft het spel dynamisch.
    Het is mooi om te zien dat de trainingsarbeid (elke woensdag van 17:00-18:00 uur) zich uitbetaald tijdens de wedstrijden. Het nemen van uitballen, corners, uitschieten, passen, vrij lopen etc. komt steeds meer en beter terug tijdens de wedstrijden. Een groot compliment voor de spelers die tijdens weer of geen weer de mouwen opstroopten en veel strijd toonden tijdens de wedstrijden.
    De 1e wedstrijdronde in Emmeloord was gelijk ook de beste wedstrijdronde. Hier hebben we gelijk de toon gezet door 3x te winnen. Alle wedstrijdrondes daarna werd er ook verloren en gelijkgespeeld, maar gemiddeld denk ik toch dat we als 2e geƫindigd zijn van de 4 ploegjes. (In onze competitie worden de standen nog niet bijgehouden)
    In januari wacht de zaalcompetitie. Dit wordt weer een nieuwe uitdaging, maar we hebben er zin in!