• Foarut – Tollebeek
    Het was gezien het tijd van het jaar een mooie zaterdagmiddag met mooi voetbalweer. Tollebeek kampt nog steeds met een grote ziekenboeg waardoor er ook spelers van de JO-19 en het tweede mee moesten doen. Toch stond er weer een goed en gemotiveerd team op het veld.
    Op doel: Bas Bouma, achterin: Arno Jonkers, Noah van der Reest, Bas Leijten en Chris van Otterloo, op het middelveld: Henk Pit, Marijn Brandsema en Rick Weerstand, voorin Justin Visser, Albert Visscher en Rik Loman. Wissels: Max van der Reest en Lauren Weerstand
    Tollebeek begon zwak aan de wedstrijd, het zat er niet vel op en de meeste duels werden verloren, ook aan de bal wisten ze elkaar moeilijk te vinden. Dit resulteerde al binnen 5 minuten op een 1 – 0 achterstand. Er wordt achterin balverlies geleden en in de omschakeling werd de spits van Foarut diep gestuurd, de keeper twijfelde en werd omspeeld, `1 – 0. Ook na het doelpunt leek Tollebeek nog niet wakker, pas na een kwartier kwam het beter in de wedstrijd, mede door het doelpunt wat werd gescoord uit een hoekschop door Albert Visscher, 1 – 1. Het was nu veel meer een gelijk opgaande wedstrijd al creëerde Foarut wel meer kansen als Tollebeek. In de 32e minuut belande een schot van Foarut op de kruising en kwam Tollebeek dus goed weg. 5 minuten later kreeg de nummer 8 van Foarut eindelijk zijn eerste gele kaart, een zeer terechte kaart wat ook zomaar rood had mogen wezen, en hij had daarvoor ook al een gele kaart kunnen ontvangen door steeds harde overtredingen te maken. Vlak voor rust kreeg Tollebeek nog een paar kansen maar het schot van Bas Leijten ging naast de verkeerde kant van de paal en het schot van Justin Visser miste kracht.
    De tweede helft leek Tollebeek steeds meer de overhand te krijgen, het wist elkaar steeds makkelijker te vinden en het wist Foarut zelfs wat onder druk te zetten. In de 55e minuut had Tollebeek de 1 -2 moeten maken, na een perfecte voorzet van Albert Visscher wist Justin de bal niet in het doel te schieten, erg jammer want Tollebeek verdiende op dat moment een doelpunt. En wanneer je de kansen zelf niet maakt doet de tegenstander dit wel, want nog geen minuut later maakt Foarut de goal wel, Tollebeek schat de bal verkeerd in waardoor de speler van Foarut zo door kan lopen en de 2 – 1 weet te maken. Na het doelpunt gaat Tollebeek wat meer vooruit voetballen en meer risico’s nemen, het creeerd wel een paar kansen maar tot echt grote kansen lijdt dit niet, pas in de 83e minuut kan Justin Visser met een kopbal de gelijkmaker binnen koppen maar zijn kopbal is niet hard genoeg. Foarut blijft gevaarlijk in de counter en in de 86e minuut beslist het de wedstrijd in 3 -1.
    Een nederlaag die niet had gehoeven gezien het spelbeeld al moet wel gezegd worden dat Foarut de meeste kansen heeft gekregen. Volgende week weer nieuwe kansen, wanneer Tollebeek thuis tegen HJSC moet spelen.