• Vandaag stond de allereerste wedstrijd op vreemde bodem voor onze meiden op het programma. Ietwat nerveus werd de vertrekvlag gehesen en reisden we af naar Espel. Hier was het publiek al in grote getale aanwezig want de reputatie van de dames was hun al vooruit gesneld. De tegenstander drentelde al zenuwachtig over het veld en snel werden de tenues aangetrokken om daarna aan een goede warming-up te beginnen.

Onder een stralend zonnetje werd er afgetrapt. We speelden 7 tegen 7 omdat onze tegenstander een mannetje of 20 onder contract had staan en ze zo allemaal toch even een balletje konden trappen. Deze tactische vondst verraste ons enigszins maar toch bracht dit de dames niet van de wijs. Wel was het vroege aanvangstijdstip enigszins van invloed op de vorm van de dag waardoor Espel al snel een goal maakte. Deze jongens (en 1 meisje) waren duidelijk iets meer ervaren maar de dames streden voor iedere centimeter Espels gras. Onze keepster maakte enkele fabuleuze reddingen en zonder angst wierpen de meiden zich voor menig schot wat de tegenstander loste. Het publiek genoot ondertussen met volle teugen van een heerlijke voetbalochtend. Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in Espel maar de dames hebben hun huid duur verkocht.

Als slotstuk werden er nog penalties genomen en dit mag toch wel de specialiteit van het huis worden genoemd. Helaas lagen er wat graspollen verkeerd waardoor ook hier Espel aan het langst eind trok. Al met al een leerzame wedstrijd voor de meiden en als we zo doorgaan zullen de resultaten snel gaan volgen!

Een apetrotse leider