• Het is 3 oktober en de meiden waren er weer helemaal klaar voor!
    We moesten weer om 11:00 uur spelen op de heilige grond in Tollebeek.

De afgelopen weken hebben we elke dinsdag gelukkig kunnen trainen. Elke dinsdag is dan ook iedereen vol enthousiasme aanwezig op de training. Na een drietal wedstrijden, die we inmiddels hebben gespeeld, hebben we onze trainingen iets aangepast. We hebben de nadruk gelegd op het verrassingsdoelpunt. We hebben inmiddels wel in de gaten dat onze tegenstanders toch wat meer ervaring hebben, dus een andere tactiek was echt nodig. De winst vinden we niet belangrijk, maar dat ene doelpunt moeten we elke wedstrijd gewoon kunnen maken. Op de trainingen hebben we dit dan ook volop geoefend en dat ging vlekkeloos.

Vandaag was iedereen keurig op tijd aanwezig. We hadden deze keer met wat extra maatregelen te maken i.v.m. wederom een opkomend corona virus helaas. Dit was op zich wel een goede zaak, want er mocht ook geen publiek aanwezig zijn en dus ook geen scouts. In de wandelgangen had ik al vernomen dat er een scout van PEC Zwolle en van SC Heerenveen aanwezig zouden zijn, maar we kunnen onze meiden dus nog even bij ons houden. Ook was hierdoor de tactische bespreking in de bestuurskamer even niet mogelijk, maar dat hebben we dan ook maar even fluisterend op het veld gedaan. Uiteraard wilden we niks verklappen aan onze tegenstanders van RKO. We waren helemaal compleet vandaag gelukkig. Emma had nog een beetje last van een lichte blessure, maar ze kon gelukkig toch starten. Hierbij ook gelijk even de oproep aan de ouders om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. We moeten echt zuinig zijn op onze spelers en we willen zeker niemand missen! Het gevaar is ook dat er een achterstand ontstaat wanneer er trainingen en/of wedstrijden worden gemist. Uiteraard zijn de dames inmiddels op een niveau dat ze dit snel weer bij kunnen trekken, maar voorkomen is beter dan genezen.

André Leijten was de gelukkige die ons wedstrijd mocht begeleiden en hij gaf dan ook het start signaal.
    Lisa op doel, Albertine, Emma, Davida, Noor, Amy, Alysha en Noëlle waren de sterspelers in het veld vandaag.
    Onze meiden waren toch niet helemaal scherp aan het begin van deze strijd en misschien toch wat overdonderd door de tactische voorbespreking, want we kregen helaas al snel een doelpunt tegen. Maar we waren nu goed wakker geschud en ook voor ons kon de wedstrijd nu beginnen. Er werd wederom enorm vel strijd geleverd en de tegenstander was dan ook, net als al onze voorgaande tegenstanders, zwaar onder de indruk van deze top meiden.
    Bijna elke wedstrijd staan wij tegenover jongens die al twee of drie jaar voetballen met elkaar. Soms speelt er wel een meisje mee, maar dit moeten haast wel meiden zijn die al jaren met jongens spelen in het veld.
    Na 10 minuten gespeeld te hebben, is er om een time-out verzocht. Deze korte time-out hebben we dan ook gebruikt om de nodige tips en trucs te bespreken. Ook heeft Evert een donderspeech gehouden om de meiden duidelijk te maken dat wij totaal niet bang hoeven te zijn voor al die jongens. De mouwen werden dan ook opgestroopt en we gingen weer van start.
    En..., de donderpreek had zijn effect gehad blijkbaar, want de meiden gingen er vol in en de angst was compleet verdwenen.
    Het spel ging dan ook een stuk gelijkwaardiger op en neer het veld over. De meiden hadden nu de smaak te pakken en gingen er echt vol overtuiging tegenaan.
    Na weer 10 minuten was het rust en moest er van helft gewisseld worden. De benen van de dames werden even snel gemasseerd en na wederom een donderspeech van Evert gingen we de tweede helft in. Door alle hectiek zijn we wel de ranja vergeten op te halen, maar goed...
    De tweede helft ging nog veel beter dan de eerste helft. En al snel werd er door ons ook ene geweldig doelpunt gemaakt. Noor Post was precies op de juiste plek en ook nog op het juiste moment om de bal in het doel te trappen. Allebei het publiek ging volledig uit zijn dak! Zelfs de wedstrijd die op het hoofdveld werd gespeeld werd even stil gelegd. Geweldig wat een feest!
    We hadden de rest van de tweede helft dan ook een aantal mogelijkheden om onze score uit te breiden, maar de vermoeidheid en het gebrek aan ranja deed ons niet meer scoren in de tweede helft.
    André floot voor het einde van de wedstrijd. Maar er moesten uiteraard nog penalty's genomen worden. We kunnen ondertussen wel stellen dat dit toch echt onze specialiteit is. Ook deze reeks werd dan moeiteloos gewonnen en zo konden we met een opgeheven hoofd de tegenstander bedanken voor hun komst en hen succes te wensen voor de toekomstige wedstrijden.

Wij als begeleiding hebben, door deze geweldige wedstrijd, de meiden een patatje beloofd. Omdat de kantine dicht was zijn we dan ook met z'n allen naar de Jachthut gegaan en hebben we onder het genot van een patatje en wat drinken de wedstrijd nog even nabesproken. Iedereen was het over eens, we zijn op de goede weg! Wij gaan nog hoge ogen gooien in de nabije toekomst.
    Ik hoop oprecht dat de meiden het leuk blijven vinden. Als we daarnaast proberen om ook gelijkwaardige tegenstanders te treffen dan komt het moment vanzelf dat ook wij het veld winnend gaan verlaten. En bij winst? Uiteraard patat!

Met vriendelijke groet,

Een nog trotsere trainer!