• Van tevoren was al bekend dat de tegenstander van vandaag een tegenstander van formaat was. 4 wedstrijden gespeeld met 4 winstpartijen en een doelsaldo van 34 voor en 1 tegen. Dus er was een heus strijdplan voorbereid wat al een beetje in de soep liep doordat de rechtsback had bedacht dat survivallen met haar vader ook wel leuk was. En ook terecht hoor ! Vader dochter momenten zijn heel belangrijk!
  Maar terug naar de wedstrijd.. We mochten gebruik maken van 2 speelsters van MO17 die ook al een wedstrijd in de benen hadden, maar een welkome aanvulling waren voor het team. Gelijk bij het begin van de wedstrijd bleek al waarom deze ploeg bovenaan stond … vliegensvlugge speelsters gecombineerd met een sterke spits begonnen ze ons gelijk al onder druk te zetten. Echter, druk werd het niet bij ons voor het doel en gaandeweg de wedstrijd kwamen we steeds meer richting het doel van de tegenstander. Vera en Maaike vervulden hun opgedragen taak optimaal en de verdediging onder aanvoering van Anouck en Esther hield de zaak potdicht waarbij Sanne B de Speedy Gonzales van de tegenpartij in haar zak had en Sanne T al hoestend en proestend hetzelfde deed met de linksbuiten van de tegenpartij die het ook niet meer wist. En als je een middenveld met Denise, Merit, Mardien, Lieke en Kristy op kan stellen dan zie je menig tegenstander wit wegtrekken … Enfin na een 12 minuten bedacht de keeper van de tegenpartij dat ze ook wel wat meer van de wereld wou zien, wat dus resulteerde in een dankjewel van Vera die de bal ontfutselde van de keeper en de bal netjes in het doel schoof. Paniek alom bij de tegenstander en dat moet helaas gezegd worden, als alle ziektes die her en der geroepen werden ons allemaal zouden treffen, dan had dit mijn laatste verslag geweest… Mag toch ook wel eens aandacht aan geschonken worden wat er allemaal geroepen wordt …😐 Maar terug naar de wedstrijd .. het gas ging er op bij de tegenstander al kregen we nog de beste kansen in de 1e helft die we helaas niet konden verzilveren. De tweede helft werd een regelrecht slagveld. De een na de ander kwam met pijntjes te zitten waarbij dus ook gewisseld moest worden. Tegenstander gooide er nog een schepje bovenop en werd alsmaar gevaarlijker. En uiteindelijk na een scrimmage voor het doel ,waarbij Lysanna onze keeper een slimme beuk (overtreding )kreeg, werd de 1-1 binnen geschoven wat op dat moment terecht was. Het hek was nu van de dam en de een na de andere aanvalsgolf beukte zich op het tollebeker verdedigingsblok waar intussen Korianne en Lieke waren ingekomen om wat lucht en hele hamstrings te geven aan de ploeg.
  Lysanna begon zich inmiddels te ontwikkelen als een Chinese muur en deze muur had geen zin in meer doelpunten tegen. De wanhoop in de ogen van de tegenstander groeide meer en meer en Korianne Maaike en Lieke B begonnen steeds meer gebruik te maken van de ruimte die hen geboden werd al konden ze daar niet genoeg van profiteren .
  Nadat de scheidsrechter besloot “de week van de scheidsrechter” op te waarderen met nog eens 7 minuten blessuretijd, floot hij dan toch voor het einde van de wedstrijd. Vloekende en tierende tegenstanders op het veld waarbij sommigen de sportiviteitsprijs niet verdienden en juichende tollebeek speelsters of ze net de finale van het wereldkampioenschap hadden gewonnen !
  En inderdaad waren de Heerenveense Boys(Girls) sterker zoals gedacht, maar ik… en ik spreek hier ook voor Bram …ben serieus trots op dit team na deze prestatie. Een team zoals een team hoort te zijn, die alles voor elkaar over heeft, vechtend tot de laatste seconde en die na de tijd nog even gezellig samen zit en de maandag erop geen intervalletjes hoeft te doen na deze wedstrijd 😜
  In ieder geval weer zin in de volgende wedstrijd !!

  Als je trouwens ergens dit verslag leest en je denkt, ik zou ook wel bij dit fantastische team willen horen , Meld je aan bij vv Tollebeek!! 😉

  Groeten Arno