• E-Sports: VV Tollebeek FIFA toernooi

6 jan 2018
  • In de revue 2017 werd het al voorspeld: E-Sporten zou nog heel groot gaan worden in Tollebeek. En jawel, op vrijdag 5 januari stond het eerste Tollebeker E-Sport FIFA toernooi op de agenda. Voor de oudere lezers onder ons: FIFA wat is dat? FIFA is een voetbalspel wat gespeeld wordt op een spelcomputer, in dit geval de Xbox en PlayStation. Tijdens het spelen van FIFA heb je vaak het idee dat jezelf héél goed bent. Als je dan toch eens niet wint is daar altijd wel een reden voor, namelijk: ik heb al heel lang niet meer gespeeld, ik speel nooit op een Xbox of de controller reageerde niet. In totaal hadden liefst 42 E-Sporters zich aangemeld.

Met deze zelf opgelgde druk op de schouders begon de jeugd van onder 16 jaar om 14:00 aan het toernooi. In het E-Sporten maakt leeftijd weinig uit en dat bleek in sommige verrassende uitslagen. De, door zichzelf benoemde, favorieten vielen er bijvoorbeeld al uit voor de finaleronde. De strijd richting de finaleronde was spannend, al was er één team wat met kop en schouders boven de rest uit stak. Dit waren Ties Dekkers en Peter Knook zij lieten uitslagen zien van 8-0, 8-1 en als ze het rustig aan deden kwamen ze tot 4-1. De tegenstanders in de finale groep waren dus gewaarschuwd.

De twee andere teams in de finalegroep waren Thomas Hoekstra & Rick Visser en Pieter Wijma & Albert-Jan de Vries. Erg knap van deze jonge deelnemers dat ze hun poules hebben gewonnen. In de finaleronde bleken Ties & Peter echter te goed. Met een 7-0 en een 8-0 overwinning kroonden Ties & Peter zich tot dé winnaars van het E-Sports FIFA Toernooi.

’s Avonds was het podium voor de senioren. Vooraf was Rick Weerstand uitgeroepen tot dé grootste kanshebber op de beker. Rick heeft regelmatig in de top-100 van Nederland gestaan. Een behoorlijke druk dus op zijn schouders, maar natuurlijk ook op die van zijn compagnon Henk Pit. Dat tijdens FIFA van alles kan gebeuren bleek wel, want de eerste wedstrijd werd verloren van Arno Jonkers en Jasper Nooren.

Toen de rook was opgetrokken zagen we dat de volgende teams door gingen naar de halve finales: Noah van der Reest & Jordy Goos, Rick Loosman & Marijn Brandsema, Arno Jonkers & Jasper Nooren, en toch Rick Weestand & Henk Pit. In de halve finale bleken Arno & Jasper en Rick & Henk te sterk voor hun tegenstanders. De finale werd een spannende wedstrijd inclusief een zenuwslopende verlenging. Uiteindelijk waren het Rick Weerstand & Henk Pit die met 2-1 wonnen en de beker mee naar huis mochten nemen.

De winnaars in beide leeftijdscategoriën mogen VV Tollebeek vertegenwoordigen tijdens het E-Sports Tiendorpentoernooi op 20 januari in Luttelgeest. Veel succes toegewenst! Als organisatie (Noah, Jasper, Marijn, Rick, Joost) hebben we genoten van de opkomst, de sportiviteit en vooral dat we geen vliegende controllers hebben hoeven ontwijken.