• Tollebeek – Waterpoortboys (WPB) eindstand 2-0
    Ook deze middag was de wind weer van invloed maar gelukkig niet zo bepalend als vorige week in Stavoren. Tollebeek begon met de wind in de rug aan deze belangrijke wedstrijd. De opstelling was wel enigszins aangepast vanwege enkele blessures en doordat vaste keeper Jasper Nooren vanwege trieste familieomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Jasper werd echter uitstekend vervangen door de oud eerste elftal keeper Dennis van Triest, die met zijn 38 jaren en afgetrainde lijf een uitstekende wedstrijd keepte.
    De opstelling vandaag, op doel: Dennis van Triest, Achter: Arno Jonkers, Bas Leyten, Joost Swart en Chris van Otterloo. Middenveld: Henk Pit, Robbie Bartels en Max van der Reest en de voorste drie. Marijn Brandsema, Martin Apperlo en Rik Loman.
    Tollebeek begon goed aan de wedstrijd zonder in de eerste 20 minuten echt gevaarlijk te worden en WPB wist met de wind tegen nauwelijks van de eigen helft af te komen. Tollebeek had wel een licht veldoverwicht maar behalve een kopbal van Max van de Reest die uit een corner net naast kopte, gebeurde er niet veel voor de doelen. In de 21e minuut de beste doelpoging tot dat moment. Martin Apperlo schoot van circa 25 meter over de ver voor zijn doel staande keeper van WPB, maar helaas ketste de bal via de lat het veld weer in. In de 34e minuut werd WPB voor het eerst gevaarlijk en het was de no 10 die vanaf rechts met links op de verre kruising vuurde, maar keeper Dennis van Triest plukte de bal klemvast uit de bovenhoek, een daverend applaus van het Tollebeker publiek was zijn deel. Even later een iets te gehaast schot van Marijn Brandsema met zijn linker na een mooie combinatie met Rik Loman. Zowel in de achterhoede als op het middenveld had Tollebeek de zaken goed voor elkaar, waarbij Robbie Bartelds voorop ging in de strijd. Tollebeek bleef de betere ploeg en vlak voor rust was er opnieuw een mooie combinatie nu tussen Martin Apperlo en Rik Loman, waarbij de grensrechter van WPB onterecht vlagde. Dat deed hij gedurende de hele wedstrijd een aantal keren, wat hem hoon gelag van het Tollebeker publiek opleverde. Ruststand 0-0.
    Tollebeek speelde na rust tegen de wind, maar het spel werd zelfs beter, WPB wist voetballend niet veel te brengen, doordat ze voortdurend door Tollebeek onder druk werden gezet. In de 47e minuut viel de verdiende 1-0.
    Rik Loman vuurde van buiten de 16 hard op de goal en de keeper wist de bal ternauwernood met behulp van de lat te stoppen, de bal stuitte terug in het veld en Max van der Reest schoot direct op doel maar raakte de bal niet lekker en over het been van de keeper rolde de bal richting doellijn en was het de attente Martin Apperlo die de bal binnen tikte. Een paar minuten later een vrije trap voor WPB op een meter of 28 van het doel van Tollebeek. Met de wind mee kwam er een geweldige pegel op het doel af, maar good old Dennis van Triest ranselde de bal uit de doelmond.
    Tollebeek bleef ook op het middenveld en voorin goed voetballen en creëerde de beste kansen, waarbij Marijn Brandsema en Rik Loman beiden niet gelukkig waren in de afwerking. De Snekers hadden toch wat moeite met het dreigende verlies en maakten een aantal forse overtredingen. De scheidsrechter die in Tollebeek de Snekers in het Fries toesprak trad hier helaas onvoldoende tegenop. In totaal slechts 3 gele kaarten voor de no 15, de no 12 en de no 9 van WPB terwijl er de nodige smerige overtredingen werden gemaakt, waar rood op z’n plaats was geweest. Halverwege de tweede helft nog een afstandsschot van WPB wat opnieuw deskundig onschadelijk werd gemaakt door onze Dennis. Ook de grens van WPB liet zich opnieuw niet onbetuigd door onterecht te vlaggen voor buitenspel, gelukkig negeerde de scheids dat wel op het laatst. In de 89e minuut dan de verlossende tweede treffer, verdediger Bas Leyten veroverde de bal door voor zijn man te komen en gaf een prima diepte pas op Marijn Brandsema en oog in oog met de keeper wist Marijn nu beheerst te scoren 2-0. WPB geloofde er al een tijdje niet meer in en enkele minuten later vloot de scheids deze middag voor de laatste keer. Een dik verdiende overwinning van Tollebeek op Waterpoort Boys waardoor Tollebeek weer op de vierde plaats staat. Het hele elftal verdiend een groot compliment vanwege de vertoonde vechtlust en tactische discipline. En het is zeer lang geleden dat Tollebeek achterin de 0 hield, met dank aan de prima speldende achterhoede en aan Dennis (De Grote)
    Komende zaterdag speelt Tollebeek de polder derby tegen Creil, wat een hele goede wedstrijd serie neerzet. Tollebeek heeft nog wat goed te maken want het verloor thuis dik van Creil. Maar met de juiste wedstrijd instelling is Tollebeek zeker niet kansloos.