• Zaterdag 20-01-2024 stond de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie weer op het programma. We moesten tegen Lelystad ’67 MO-13-1 en die kenden we nog van het vorige seizoen. We moesten om 08:15 aanwezig zijn omdat we voor de wedstrijd eerst nog een mooie trui en jas in ontvangst mochten nemen welke zijn aangeboden door Brouwers Mannenmode (vader van Lotte). En met het kwik wat net onder 0 uitkwam, was dit natuurlijk een perfecte timing. De dames hebben dus alles gelijk aangedaan en we gingen eerst even op de foto. Onze geweldenaar Peter Joustra stond alweer klaar in de ijzige kou om dit plaatje vast te leggen.
    Vervolgens de warming up met lekkere warme kleren en zelfs tijdens de wedstrijd hebben de meiden de trui lekker aangehouden. En wat was dat lekker zeg. De kou en een ijzige harde wind maakte het toch echt wel heel erg koud. De tegenstander keek dan ook erg jaloers naar ons en de eerste psychologische tik was hiermee al uitgedeeld.
    Vandaag waren we met 13 meiden, dus Noor, Lisa, Jannely, Lotte, Romy, Anne Gré, Roos, Davida, Emma 1 en Emma 2, Amy, Michelle en Femke waren de meiden die het gingen doen vandaag. Helaas konden Dehay, Marissah en Noelle hadden zich afgemeld. De wedstrijd ging van start en het was duidelijk te zien dat de winterstop alle meiden goed had gedaan. Dus in vorige seizoen hebben we misschien toch wat teveel gevraagd van de meiden, waardoor we helaas strak onderaan zijn geëindigd in de competitie. Maar vandaag straalden we enorm veel energie uit en dit resulteerde dan ook redelijk snel in een doelpunt van onze meiden. Door mooi samenspel en een hard schot van Michelle, stond de 1-0 op het scorebord.

    Het was duidelijk, de 3 punten blijven in Tollebeek, als het aan de meiden ligt! De energie spatte er van af en we gingen door met een geweldige inzet en al snel werd het tweede doelpunt gemaakt. Wederom mooi samenspel over de linker flank tot de bal uiteindelijk door een droog schot in het doel van de tegenstander belandde. Maar wat was het koud zeg…, maar de meiden hadden hier overduidelijk geen last van. In de rust zijn we met z’n allen naar binnen gegaan en we kregen lekkere koude ranja… Met dit weer was een kopje thee misschien ook lekker geweest, maar we hadden geen last van de kou, dus geen probleem. Gelukkig was de hulpmoeder in de kleedkamer om Evert en mijzelf ook op te warmen en na wat warmte aan elkaar overgegeven te hebben waren ook wij klaar voor een tweede helft.
    Na alle enthousiaste verhalen over de eerste helft stonden de meiden ook al weer snel klaar op het veld voor de tweede helft. De scheids had het waarschijnlijk ook koud gehad, want die bleef nog even wat langer binnen zitten. Beide teams stonden dus even in de kou te wachten, maar dit leek de meiden gelukkig niks te doen.
    Ook de tweede helft zat vol mooie acties en de inzet die in de eerste helft was getoond werd ook al snel zichtbaar in de tweede helft. Hoezo koud! Hoezo moe! Gewoon doorgaan en winnen! Het was een lust voor het oog, zolang deze niet dichtgevroren waren. Ook de tweede helft mooi samenspel met als handicap een harde tegenwind. Dit maakte het natuurlijk wel wat moeilijker, maar we gingen door. Deze harde wind gaf de tegenstander toch de kans om twee doelpunten te maken, maar ook wij konden vrij makkelijk onze voorsprong uitbouwen dus geen moment hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. De eindstand die uiteindelijk op het scorebord stond, was 4-2! Drie punten voor Tollebeek en een geweldige start van dit nieuwe seizoen. Dit beloofd veel goeds voor dit lange seizoen waarin we duidelijk geen laatste hoeven te worden. Op naar een mooi seizoen.