• Zaterdag 10 september
    Tollebeek JO11 —- Olde Veste JO11-3

Het belooft een mooie ochtend te worden, het weer is ons goed gezind en de jongens hebben er weer zin in.
    Na een goede warm-up met hulp van beide trainers Jaap en Thomas, staan de jongens letterlijk te trappelen voor de aftrap.
    We beginnen vanmorgen met in het doel onze Nathon, achterin Samuel, Karsten en Ties. Op het middenveld Wout en Sem en tenslotte voorin: Bram en Dorian. Klaas en Tyler zijn eerste wissels. De scheids fluit en de wedstrijd mag beginnen.
    In het begin is het nog aftasten maar je ziet langzaam aan de structuren te zien die uitgelegd zijn door de trainer. Het is nog even aftasten hoe goed en sterk de tegenstander is, want er staan 2 beren in het veld genaamd nummer 2 en 6. Het lijkt of Tollebeek denkt wacht eens even: wij eten Polderklei ons krijg je niet klein. Bijna elk duel met zo’n beer wordt door ons gewonnen en dat resulteert al snel in de 7de minuut in een onhoudbare goal van onze grote man Ties! BAM! 1-0 in de touwen. De scheids fluit weer af en binnen no time herhaalt Wout dit trucje na wat getrap van de tegenstander maar hij legt de 2-0 in het net. De tegenstander is verbaasd hoe dit kan en onze jongens halen hun schouders op of het de normaalste zaak van de wereld is. Dit smaakt naar meer. We beginnen ook langzaamaan te begrijpen hoe je de een aanval opbouwt en hoe je door simpel over en weer te spelen veel sneller en effectiever bent. Jaap en Thomas sturen de jongens hier naar toe en ze pakken het goed op. Samuel naar Karsten naar Klaas via Tyler naar Dorian en Wout maakt het af! 3-0 zo simpel kan het dus zijn. Het publiek juicht en wat zitten de jongens er heerlijk in, maar geen tijd te verliezen. Ze willen vanmorgen meer, het maximale!! De tegenstander probeert nog wat, maar achterin houdt Ties het samen met Tyler en Karsten mooi dicht dus geen paniek. Voor Naton is het een rustige ochtend in het doel. Dan even een time out om wat te drinken en het 2de kwart begint. Dorian en Ties gaan samen met Karsten achterin. Het 2de kwart is wat rustiger, de tegenstander heeft geen wissels en wordt al moe en sommigen hebben het voorzien op de enkels van Sem. Zijn teamgenoten laten merken dat ze dat niet pikken en onze tank: Dorian knalt vlak voor rust de 4-0 in de touwen. Deze was onhoudbaar voor elke tegenstander van Tollebeek. Dorian juicht of hij de winnende goal heeft gemaakt in de finale van de Champions league. We gaan gelijk weer door en dan mist Klaas nog net een mooie kans op de 5-0 en is het rust.

De 2de helft heeft Bram nog niet gescoord ?!? en onze brommer Bram zonder zijn goaltjes dat kan natuurlijk niet! Samuel doet voordat hij begint aan de opbouw even zijn imponerende brom + zijn mix van andere geluiden om de tegenstander nog banger te maken. Onze eigen Haka zeg maar. Hij past via Ties naar Wout en die knalt hem makkelijk achter de keeper 5-0. De tegenstander krijgt daarna een vrije trap maar onze gewisselde keeper Sem die houd de bal makkelijk. Even later dan toch de 5-1 nou vooruit die mogen ze hebben. Bram denkt wat nou: ik heb nog niet gescoord en stroopt de mouwen op. Binnen een kwartier heeft Bram er 4(!) in het netje liggen achter de inmiddels gewisselde keeper: 6!-7!-8!-9-1!! Het ging gewoon te snel voor de stukjesschrijver van dienst.
    Elke aanval mooi uitgespeeld en mooie opgebouw over alle schijven. Wat is dit team gegroeid en wat kan dit nog gaaf worden.

Het was een mooie ochtend en iedereen had zijn eigen aandeel in dit succes. Na afloop kregen de jongens nog een traktatie, want Dorian was afgelopen week jarig en daarna kon iedereen moe maar voldaan naar huis.