• De veldcompetitie begint weer. Als dartelende koeien die na een lange winter op stal voor het eerst de wei weer in mogen, zo enthousiast begint JO7 ook weer aan de veldcompetitie. De eerste reeks van 3 wedstrijden worden in Luttelgeest gehouden. Helaas missen we vandaag Sem die afgelopen week een breuk in zijn middenvoetsbeentje heeft opgelopen, maar gelukkig kan hij het team wel aanmoedigen vanaf de zijkant! Hup Tollebeek!
    De 1e tegenstander van vandaag is De Blesse. Tegen dit team hebben we nog nooit gespeeld. Even wennen aan de tegenstander dus, vooral als blijkt dat het alleen maar dames zijn 😊.
    De bal rolt weer en Tollebeek valt aan. Het blijkt een taaie tegenstander die de bal goed rondspeelt, maar dan breekt Karsten de ban met een bekeken afstandsschot. 1-0 Voor Tollebeek. De jongens beginnen in het ritme te komen en halverwege de wedstrijd weet Wout koelbloedig af te ronden. 2-0. Tollebeek wisselt en het spel wordt wat rommeliger. De tegenstander ruikt bloed en weet twee keer te profiteren van een misverstand in de verdediging. 2-2. Nu wordt het spannend. De tijd tikt en beide teams gaan vol voor een overwinning. Het is Raket(Ties) die de bal op eigen helft krijgt en links opstoomt langs de lijn. 1, 2 tegenstanders kunnen hem niet afstoppen en bekwaam schiet hij de bal tegen de touwen. 3-2 voor Tollebeek. De scheidsrechter fluit af en de 1e overwinning is binnen!
    De tweede wedstrijd begint gelijk na deze wedstrijd. Tonego is de volgende tegenstander. Dit team bestaat uit een mix van snelle spelers en bonkige verdedigers. Tollebeek begint met Henri, Jasper, Wout, Ties en Jacob. Met veel inzet wordt geprobeerd om de muur van verdedigers te slechten, maar ze slagen hier niet in. Met een paar snelle counters weet Tonego 3x te scoren en zodoende eindigt deze wedstrijd in een 3-0 verlies. Lang kunnen de spelers niet treuren, want de volgende wedstrijd begint gelijk.
    De 3e tegenstander van vandaag is FC Wolvega. Ook dit is een nieuwe tegenstander voor Tollebeek. Na de domper van de vorige wedstrijd peppen de spelers elkaar op en beginnen vol enthousiasme aan deze wedstrijd. Het blijkt eveneens een pittige ploeg te zijn die veel strijd levert op het middenveld. Tollebeek en FC Wolvega houden elkaar lang in evenwicht als toch, opnieuw met een fraaie actie, Raket (Ties) de score opent. Tollebeek staat op voorsprong, 1-0. Het spel golft op en neer en er komen kansen voor beide ploegen. Helaas is FC Wolvega iets gelukkiger in de afronding en noteren de 1-1 op het scorebord. Tollebeek toont veerkracht en met een fabuleus afstandsschot met een fraaie curve zet Jacob Tollebeek weer op voorsprong. 2-1. Er wordt met man en macht verdedigd, maar de mannen hebben met hun krachten gesmeten. Steeds meer wordt Tollebeek naar achteren gedreven en de gelijkmaker valt. 2-2. Met vereende krachten wordt opnieuw het doel van de tegenstander bestookt, Jacob schiet 2x van afstand, maar helaas eindigt de bal steeds net aan de verkeerde kant van de paal. Dan vanuit het niets en iets tegen de verhouding in scoort Wolvega en eindigt deze wedstrijd in een verlies 2-3. Toch goed gespeeld mannen. Een groot compliment voor jullie inzet en vechtlust vandaag. Op deze manier doorgaan en de punten gaan vanzelf komen.