• SC Emmeloord wint voor de 3e keer op rij het 10 dorpentoernooi

Vorig jaar is er gestart met een nieuwe opzet en datum van het toernooi, waar normaal gesproken begin juni gevoetbald werd is dit nu verplaatst naar eind augustus. Dus in plaats van het seizoen af te sluiten wordt er nu geopend met het 10 dorpentoernooi.

De teams waren verdeeld in 4 poules van 3. Hieronder volgen de uitslagen van de poulefase.

Veld 1:

Emmeloord – Nagele 1-0

Flevo Boys 3 – Creil/Bant 0-1

Emmeloord – Urk 3 1-0

Flevo Boys 3 – Tollebeek 0-4

Nagele – Urk 3 0-1

Creil/Bant – Tollebeek 0-1

Veld 2:

Kraggenburg – RKO 0-1

Espel – Ens 0-0

Kraggenburg – SVM 0-3

Espel – Tonego 0-2

RKO – SVM 0-2

Ens – Tonego 1-1

Na de poulefase speelde elke team nog een 3e wedstrijd. Alleen de nummers 1 van elke poule konden nog kans maken op de titel. De nummers 1 waren SC Emmeloord, VV Tollebeek, S.V.M. en Tonego. SC Emmeloord en Tollebeek wisten niet te scoren in deze halve finale en mochten gelijk strafschoppen gaan nemen. SC Emmeloord wist met 5-4 te winnen en was door naar de finale. De halve finale tussen S.V.M. en Tonego werd 3-1 in het voordeel van S.V.M. Hieronder volgen de andere uitslagen van de Knock-out fase.

Knock-out Fase:

Veld 2:

Nagle – Flevo Boys 3 2-2

SC Emmeloord – Tollebeek 0-0 *

Urk 3 – Creil/Bant 2-0

Veld 1:

Kraggenburg – Espel 1-1

SVM – Tonego 3-1

RKO – Ens 6-1

De finale werd net als vorig jaar gespeeld tussen S.V.M. en SC Emmeloord. In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, dit betekende dat er een verlenging kwam van 10 minuten. Ook binnen deze extra tijd vielen er geen goals. Een strafschoppenserie moest de doorslag geven. Deze eindigde 5-3 in het voordeel van SC Emmeloord. Dus voor de 3e keer op rij weet SC Emmeloord het 10 dorpentoernooi te winnen. Dit betekend dat ze de wisselbeker mogen houden.

Er mochten nog een aantal andere bekers uitgedeeld worden. De winnaars hiervan volgen hieronder.

Einduitslag:       1: SC Emmeloord

2: S.V.M.

3: Tollebeek

3: Tonego

Fairplay:              Tonego (gemiddeld met een 9 beoordeeld door de scheidsrechters)

Topscoorder:    Emiel de Vries, R.K.O. (5 doelpunten)

Beste speler:     Rik Loman, Tollebeek (3 wedstrijden als beste beoordeeld door de tegenstander)

VV Tollebeek kijkt terug op een leuk en geslaagd toernooi. Wij willen alle verenigingen, scheidsrechters en vrijwilligers bedanken voor deze dag.

Alle foto's die gemaakt zijn door Peter Joustra staan op onze website, klik op foto 's of ga naar de rechtstreekse link:

10 dorpentoernooi commissie